Robin Hood de Spania: Un primar din Andaluzia a jefuit supermarketuri pentru a da mâncare săracilor

Robin Hood de Spania: Un primar din Andaluzia a jefuit supermarketuri pentru a da mâncare săracilor
Juan Manuel Sanchez Gordillo, un primar din Andaluzia, a devenit un fel de erou cult al Spaniei, după ce, săptămâna trecută, a jefuit mai multe supermarketuri pentru a da de mâncare săracilor. Acum el vrea să...

Juan Manuel Sanchez Gordillo, un primar din Andaluzia, a devenit un fel de erou cult al Spaniei, după ce, săptămâna trecută, a jefuit mai multe supermarketuri pentru a da de mâncare săracilor. Acum el vrea să pornească într-un marș în regiune pentru a-I convinge pe localnici să nu accepteă măsurile de austeritate impuse de guvern, scrie BBC.

Primarul orășelului Marinaleda din sudul Andaluziei, cu o populație de 2,645 de persoane, a jefuit, alături de câțiva sindicaliști, mai multe magazine din oraș. Toată mâncarea a ajuns la familiile nevoiașe din oraș.

Șapte persoane au fost arestate în urma a două astfel de raiduri, însă primarul beneficiază de imunitate parlamentară, la care ar fi dispus să renunțe.

”Unii nu au ce să mănânce. Este ceva inadmisibil pentru secolul XXI” și-a motivate el acțiunile.

Mai mult, el va porni într-un marș demonstrativ, cu plecare din orașul Jodar  - cu cea mai mare rată a șomajului din regiuena Andaluziei  - pentru a-i convinge pe localnici să se revolte împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvernul Rajoy.