Romgaz va fi listată pe Bursă în martie 2013, cu o întârziere de aproape şase luni

Romgaz va fi listată pe Bursă în martie 2013, cu o întârziere de aproape şase luni
Foto: business24.ro

Compania de gaze naturale Romgaz Mediaş va fi listată pe Bursă cel mai târziu la sfârşitul lunii martie 2013, cu aproape şase luni întârziere faţă de programul iniţial, informează Mediafax.

Potrivit angajamentelor Guvernului față de FMI, listarea la bursă a Romgaz, la fel ca şi a Hidroelectrica, era programată pentru cel târziu mijlocul lunii octombrie 2012.

„Consultantul pentru tranzacţia Romgaz a recomandat ca evaluarea rezervelor de gaze ale companiei să fie făcută înainte de oferta publică iniţială. Suntem în procesul angajării unui consultant care să facă evaluarea, care sperăm să fie gata până la sfârşitul anului. Suntem ferm decişi să lansăm oferta publică iniţială la Romgaz până la finele lunii martie 2013”, se arată în actualul memorandum de politici fiscale şi economice asumat de Guvern faţă de Fondul Monetar Internaţional.

Un pachet de 15% din acţiunile Romgaz vor fi plasate pe bursa de la Bucureşti, acesta fiind intermediat de consorțiul format din Goldman Sachs, Erste, BCR, Raiffeiesen Capital&Investment (RCI).

„Vom rata termenul pentru vânzarea acţiunilor la Romgaz şi Hidroelectrica până la mijlocul lui octombrie. Intenţionăm să listăm prin ofertă publică iniţială 10% din capitalul Hidroelectrica după ce va ieşi din insolvenţă”, se mai arată în memorandum.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în luna iunie.

Guvernul s-a angajat să grăbească pregătirile de vânzare a 10% din acţiunile Nuclearelectrica, dar va rata cu trei luni termenul stabilit iniţial pentru finele anului 2012.

Tags: