Rusia: O sectă de islamiști a fost găsită într-un bunker subteran, unde trăiau de mai mulți ani. Unii nu ieșiseră niciodată de acolo (VIDEO)

Rusia: O sectă de islamiști a fost găsită într-un bunker subteran, unde trăiau de mai mulți ani. Unii nu ieșiseră niciodată de acolo (VIDEO)
Zeci de adulți și copii care aparțin unei secte islamiste au fost găsiți locuind într-un bunker subteran cu opt nivele în regiunea Tatarstan, din vestul Rusiei. Unii dintre ei se născuseră acolo și nu îl...

Zeci de adulți și copii care aparțin unei secte islamiste au fost găsiți locuind într-un bunker subteran cu opt nivele în regiunea Tatarstan, din vestul Rusiei. Unii dintre ei se născuseră acolo și nu îl părăsiseră niciodată, deci nu văzuseră niciodată lumina zilei. Dintre cei găsiți, 27 sunt copii și se află într-o stare bună de sănătate.

Membrii sectei petrecuseră aproape un deceniu îl subteran, fără căldură, ventilație, lumină naturală sau hrană potrivită. Copiii nu aveau acces la servicii sanitare sau școlarizare. Erau descurajați de a contacta persoane din exterior, însă activitatea sexuală era încurajată. Una dintre fete, în vârstă de 17 ani, este însărcinată.

„Copii erau toți hrăniți, deși erau murdari. Când i-am luat în primire, i-am spălat. Au fost examinați coplet – toți specialiștii ruși i-au examinat și le-au făcut analizele,” a explicat angajata din sănătate Tatiana Moroz, conform CNN, precizând că rezultatele testelor de laborator ale minorilor vor fi cunoscute vineri.

Reprezenanții poliției au declarat că peste 30 de adulți locuiau în labirintul de încăperi, unde era disponibil un metru pătrat de spațiu de locuit pentru fiecare trei persoane.

Cel puțin 19 copii, cu vârste cuprinse între unu și 17 ani, au fost dați în grija statului, până când autoritățile determină dacă să îi înapoieze familiilor sau nu. Alții au fost internați în spital pentru controale medicale. Unii dintre copii nu au documente, cum ar fi certificate de naștere.

„Un copil implicat într-o sectă devine ostatic și viața sa se află în pericol,” a declarat Comisarul Prezidențial pentru Drepturile Copilului Pavel Astakov. „Aceasta îi încalcă apropae toate drepturile copilului la sănătate, educație și o dezvoltare normală. Din păcate, reabilitarea victimelor în general durează mult și necesită asistență profesională. Va trebui ca părinții să aibă parte de tratament înainte de a își putea vedea copiii.”

Secta a fost literalmente dezgropată pe 1 august într-o suburbie a orașului Kazan din regiunea majoritar musulmană Tatatrstan în timpul unor investigații cu privire la grupurile militante. Poliția i-a reținut pe unii dintre membri, inclusiv pe liderul izolat, în vârstă de 83 de ani, Faizrakhman Satarov. Unii dintre ei pot fi puși sub învinuire, inclusiv de neglijarea minorilor.

Acum aproape 10 ani, în jur de 70 de adepți ai lui Satarov s-au închis în bunker, declarându-se califat islamic.

Sectă islamistă care locuia de 10 ani în subteran, descoperită în Rusia

Embed: " />

Tags: