Samsung a lansat noul Galaxy S. Telefonul folosește sistemul Android

Samsung a lansat noul Galaxy S. Telefonul folosește sistemul Android
Foto: gforgames.com

Samsung Electronics, numărul 2 mondial pe piața telefoanelor mobile, și-a lansat noul vârf de lance în gama smartphone, Galaxy S II, în Coreea de Sud. Potrivit datelor oficiale ale companiei lansarea la nivel global va avea loc la începutul lunii mai. Samsung urmărește un target de peste 10 milioane de unități vândute din acest model până la finalul acestui an, anunță Reuters.

Lansarea Galaxy II vine pe fondul unei bătălii în instanță între compania sud coreeană și Apple pe tema unei  presupuse asemănări vadite a designului modelului cu iPhone 4.

Compania Samsung a anunțat, miercuri, că lansarea va deveni un adevărat motor pentru planurile companiei de a atinge pragul de 60 de milioane de smartphone-uri vândute anul acesta.

Samsung  intenționează să vândă peste 10 milioane de bucăți din noul model și o crestere de peste 5 ori la vânzarea tabletelor PC Galaxy, a declarat directorul diviziei mobile, JK Shin.

Galaxy S II rulează cu un procesor dual-core produs de Samsung, este mai subțire și are un ecran mai mare decât predecesorul său, din care au fost vândute peste 14 milioane de unități de la lansarea în iunie anul trecut.

Nout telefon se bazează pe sistemul de operare Android, al companiei Google.