Secretarul general al ONU: ”Fiecare oră contează” pentru ancheta din Siria privind armamentul chimic

Secretarul general al ONU: ”Fiecare oră contează” pentru ancheta din Siria privind armamentul chimic
”Fiecare oră contează” pentru ancheta experților ONU asupra presupusului atac cu arme chimice din Siria, a declarat, luni, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în contextul în care occidentali se tem că...

”Fiecare oră contează” pentru ancheta experților ONU asupra presupusului atac cu arme chimice din Siria, a declarat, luni, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în contextul în care occidentali se tem că este deja prea târziu.

„Fiecare oră contează. Nu putem permite întârzieri suplimentare”, a declarat Ban Ki-moon la Seul, cu câteva ore înaintea începerii misiunii ONU de inspectare în zona din apropierea capitalei siriene care a fost miercuri teatrul unui presupus atac chimic.

Regimul de la Damasc a dat undă verde misiunii, dar ţări occidentale, inclusiv Statele Unite şi Marea Britanie, au deplâns faptul că regimul sirian a întârziat să autorizeze experţii ONU să meargă la faţa locului, permiţând dispariţia probelor, scrie AFP.

„Lumea priveşte Siria. Nu putem lăsa nepedepsită ceea ce pare să fie o crimă gravă împotriva umanităţi”, a declarat Ban Ki-moon, subliniind din nou că este necesar ca experţii ONU să aibă „un acces liber” la locul respectiv pentru a putea efectua o anchetă „completă, aprofundată şi fără piedici”.

Succesul acestei anchete „este în interesul tururor” şi va avea „un impact disuasiv” important asupra unui eventual plan de utilizare a armamentului chimic, a adăugat Ban Ki-moon.

Ultima oră
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)
20:51 - Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța
20:29 - Cătălin Drulă: Centura orașului Bacău, deschisă integral traficului. Proiectul, finalizat în avans față de termenul contractual