Silvio Berlusconi nu va mai candida pentru un nou mandat

Silvio Berlusconi nu va mai candida pentru un nou mandat
Premierul italian, Silvio Berlusconi, a confirmat că nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile din 2013, relatează BBC. Berlusconi a declarat jurnaliştilor italieni că intenţionează să finalizeze planul...

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a confirmat că nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile din 2013, relatează BBC.

Berlusconi a declarat jurnaliştilor italieni că intenţionează să finalizeze planul de îmbunătăţire a sistemului juridic italian şi să schimbe constituţia până la finalul mandatului său.

Potrivit sursei precizate, camera inferioară a parlamentului italian a aprobat miercuri un proiect de lege care permite scurtarea termenelor unor procese. Politicienii din parte opoziţiei nu sunt de acord cu acest proiect de lege şi consideră că această măsură este făcută special pentru Berlusconi, care este judecat în scandalul Rubygate. Decizia premierului trebuie să fie aprobată şi de Senatul Italian.

De asemenea, Berlusconi a mai anunţat că nu va încerca să obţină sub nicio formă nici funcţia de preşedinte al Italiei.

Politicianul italian, în vârstă de 74 de ani, a devenit pentru prima oară premier în 1994. Are o avere estimată la 9 miliarde de dolari, iar imperiul său de afaceri include principalele trei televiziune private din Italia.

Urmăriți B1TV.ro și pe