Simona Maxim, depistată pozitiv la testul antidoping: A primit patru ani cu suspendare din viața competițională

Simona Maxim, depistată pozitiv la testul antidoping: A primit patru ani cu suspendare din viața competițională
Foto: salajeanul.ro

Maratonista Simona Maxim a primit patru ani de suspendare din activitatea comtetițională după ce a fost depistată pozitiv la testul antidoping, informează Gazeta Sporturilor.

Decizia a fost luată pe 28 august de Comisia Antidoping a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) în urma analizelor primite de la două laboratoare din București și Lausanne.

Analizele au evidenţiat existenţa eritropoietinei în corpul sportivei. Regulamentul internaţional prevede ca în cazul depistării pozitive la EPO, rezultatul să fie confirmat de două laboratoare„, a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al forului olimpic român.

Simona Maxim a fugit din cantonament în momentul în care a auzit că va urma un control antidoping, comandat de Agenţia Naţională Antidoping şi Federaţia Română de Atletism.

Eu am anunţat Federaţia Română de Atletism cu câteva zile înainte de a fi controlul antidoping că am anumite probleme personale şi trebuie să revin la Zalău”, explică Simona Maxim, citată de Magazin Sălăjean.

Cazul Simonei Maxim a fost analizat miercuri de Comisia Antidoping din cadrul COSR, sportiva primind patru ani de suspendare din viaţa competiţională. Atleta spune că e surprinsă însă de decizia forului olimpic.

Pe mine nu m-a înştiinţat încă nimeni de această suspendare. Am fost prezentă miercuri la Comisia Antidoping, însă, m-au anunţat doar că am fost depistată pozitiv. Nu mi se pare normală şi corectă această sancţiune şi voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a-mi demonstra nevinovăţia”, a declarat Maxim.