Siria a cerut oficial ONU aderarea la Convenţia Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice

Siria a cerut oficial ONU aderarea la Convenţia Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice
Organizaţia Naţiunilor Unite a primit cererea Sirie de aderare la Convenţia Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice. "În urmă cu câteva ore, am primit un document din partea Guvernului sirian în...

Organizaţia Naţiunilor Unite a primit cererea Sirie de aderare la Convenţia Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice.

„În urmă cu câteva ore, am primit un document din partea Guvernului sirian în vederea aderării la Convenţia pentru interzicerea armelor chimice; analizăm cererea”, a declarat un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite, Farhan Haq, citat de AFP.

Preşedeintele Siriei, Bashar al-Assad, a confirmat joi că intenţionează să plaseze sub control internaţional arsenalul chimic sirian.

„Siria va trimite Naţiunilor Unite documente, în vederea semnării unui acord privind armele chimice”, a declarat liderul sirian.

Siria anunţase de marţi că este pregătită să prezinte arsenalul chimic comunităţii internaţionale şi să înceteze fabricarea acestui tip de armament, fără însă a vorbi de distrugerea armamentului neconvenţional.