Siria: Rebelii au lansat rachete Katiușa asupra centrului Damascului, ca represalii pentru atacul chimic

Siria: Rebelii au lansat rachete Katiușa asupra centrului Damascului, ca represalii pentru atacul chimic
Rebelii sirieni au afirmat, miercuri, că au lansat rachete Katiușa asupra centrului Damascului, ca ”represalii” pentru atacul chimic de săptămâna trecută, imputat regimului, informează The Daily Star. ...

Rebelii sirieni au afirmat, miercuri, că au lansat rachete Katiușa asupra centrului Damascului, ca ”represalii” pentru atacul chimic de săptămâna trecută, imputat regimului, informează The Daily Star.

În cadrul unei înregistrări video intitulate ”Ripostă la masacrul cu armă chimică din Ghouta de Est, cu rachete Katiușa de fabricație locală”, militanții arată două rachete în momentul lansării de pe o platformă.

Cu două ore mai devreme, regimul lansase două rachete sol-sol asupra cartierelor periferice din Jobar unde au loc lupte violente și la Qadam.

Jobar a fost bombardat la miezul nopţii şi lupte violente între trupele siriene şi rebeli au izbucnit la periferia acestui cartier„, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit OSDO, regimul a bombardat miercuri dimineață mai multe localități din Ghouta de Est.

În acest sector ar fi avut loc, pe 21 august, un atac cu arme chimice.

Walid Muallem, ministrul sirian pentru Afaceri Externe a avertizat, marți, că o intervenție în Siria nu va afecta campania armatei împotriva rebelilor.

Dacă ei cred că pot în acest fel să împiedice victoria forţelor noastre armate, se înşală„, a declarat ministrul al Damasc.

Miercuri, experții ONU aflați la Damasc pentru a strânge probe în privința atacului chimic, au afirmat  că au găsit dovezi referitoare la folosirea unor substanțe chimice în acea zonă. (Detalii AICI)