Sorin Oprescu, în faţa Consiliului General: Nu poți să faci ordine perfectă cu legi ambigue. Cine a greșit o să plătească cu vârf și îndesat

Sorin Oprescu, în faţa Consiliului General: Nu poți să faci ordine perfectă cu legi ambigue. Cine a greșit o să plătească cu vârf și îndesat
Foto: B1 TV

Primarul General Sorin Oprescu a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe în fața Consiliului General al Municipiului București, că tragedia petrecută luni, când un copil de 4 ani a fost ucis de câini, este consecința legilor actuale, care sunt ambigue.

Oprescu a precizat că așteaptă decizia Parlamentului pentru ca această lege să fie clarificată și să poată fi luate măsuri imediate.

„Nu poți să faci ordine perfectă cu asemenea legi ambigue. Eu nu le-am încălcat niciodată. Așa că aștept ca Parlamentul să ia o decizie imediata, deși de 23 de ani se tot plimbă această responsabilitate de la unii la alții. Cu tot respectul față de tragedia petrecută, dar țin să subliniez că am făcut ceea ce a ordonat legea. Nimeni nu vrea să facă genocid, dar nimeni nu vrea să îi vadă pe stradă”, a spus Oprescu.

„Nu am ambiții, nu am nebunii în cap, dar vrem să nu se mai întâmple acest lucru. Vreau să facem acest referendum ca să știm ce vor cetățenii să facem. Nu speculez niciun fel de factor emotiv. Acolo unde am greșit și cine a greșit o să plătească cu vârf și îndesat. Dar m-am cam săturat să fie Primăria Capitalei și CGMB ciuca bătăii. Dacă nici opinia clară a comunității nu contează pentru restul politicului, atunci este treaba lor. Să vină și să dea o lege clară, care să spună cum trebuie făcut”, mai spune Oprescu.

Primarul Capitalei a citit în fața CGMB toate legile care au blocat până în prezent rezolvarea problemei maidanezilor în București.

Sorin Oprescu: Cine e responsabil de problema câinilor va plăti cu vârf şi îndesat

Embed: