Soția ministrului Muncii, consilier al unui ONG finanțat din fonduri UE. Botiș: Dacă afectează imaginea PDL, demisionez

Soția ministrului Muncii, consilier al unui ONG finanțat din fonduri UE. Botiș: Dacă afectează imaginea PDL, demisionez
Foto: gov.ro

Soția Ministrului Muncii, Ioan Botiș, este consilier la un ONG pentru un proiect finanțat cu fonduri europene, asociația are sediul într-un imobil în care locuiește și ministrul. Ioan Botiș a declarat pentru Mediafax, că nu se pune problema unui conflict de interese, dar dacă acest lucru ar putea afecta imaginea PDL va demisiona.

„Chiar dacă nu este vorba de un conflict de interese, trebuie luată în calcul varianta demisiei, întrucât un astfel de subiect dezbătut în mass-media nu face bine imaginii partidului. Dacă este o problemă de moralitate şi afectează partidul, îmi dau demisia fără discuţii”, a spus Botiş.

Ministrul a specificat că ONG-ul folosește temporar o cameră din imobilul în care locuiește în Bistrița, pentru că sediul oficial al societății este momentan ocupat cu niște utilaje, dar că acest spațiu este oferit cu titlu gratuit.

„Din luna august (2010, n.r) cred că s-au mutat. Ocupă doar o cameră, în care se întâlnesc. Nu ne cer bani, nu am nicio treabă. Asociaţia este o iniţiativă pe care am susţinut-o de cand eram la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă”, a spus ministrul.

Conform site-ului timponline.ro, Asociația Parteneriatului Euroactiv are sediul pe strada Cloșca nr. 3 din Bistrița, unde locuiește și Ioan Botiș. Această asociaţie a participat vineri la Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM Bistriţa, fiind reprezentată de Alina Căpraru, şefa de cabinet a deputatului Ioan Nelu Botiş. Organizaţia implementează un proiect numit “Şansa la demnitate”, finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Ultima oră
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)