Studiourile Disney au depăşit un miliard de dolari din încasări, pentru al șaptelea an consecutiv

Studiourile Disney au depăşit un miliard de dolari din încasări, pentru al șaptelea an consecutiv

Studiourile Disney au depăşit pragul de un miliard de dolari din încasările realizate în SUA, ceea ce reprezintă un nou record pentru studiorurile americane, pentru al șaptelea an consecutiv, informează Le Figaro.

Cel mai mare succes de casă din 2012 a fost obţinut de lungmetrajul „Răzbunătorii/ The Avengers”, adaptare după banda desenată omonimă, care  a atras încarsări de 611,1 milioane de dolari. Pelicula a devenit cel de-al treile cel mai bine cotat film din istoria box-office-ului american, după ”Titanic” și ”Avatar”.

De un mare succes s-a bucurat și animaţia „Neînfricată/ Brave”, realizată în colaborare cu Pixar, cu încasări de peste 175 de milioane de dolari.

Pe locul următor în topul producţiilor Disney se află „John Carter”, un film care a adunat doar 73 de milioane de dolari în America de Nord, deşi a beneficiat de un buget de producţie de 250 de milioane de dolari. Reeditarea în 3D a desenului animat „Frumoasa şi Bestia” a obţinut la rândul său încasări de peste 47 de milioane de dolari.

Deși a devenit deja o obișniță pentru Disney să realizeze asemenea încasări, compania nu a reușit niciodată să atingă pragul de un miliard de dolari la jumătatea anului. Practic, pragul a fost depășit în doar 188 de zile, arată sursa citată.

Concurența studiourilor Disney, Sony și Universal se așteaptă să depășească pragul de 900 de milioane de dolari din încasări în această săptămână.

The Avengers – Trailer

Embed: " />
Tags: