Studiu: Cei mai mulți bebeluși apar pe Facebook la doar o oră de la naștere

Studiu: Cei mai mulți bebeluși apar pe Facebook la doar o oră de la naștere
Cei mai mulți bebeluși apar pe Facebook la doar o oră de la naștere, relevă un nou studiu citat de The Independent. Părinții micuților sunt nerăbdători să își prezinte copilașii pe rețelele de...

Cei mai mulți bebeluși apar pe Facebook la doar o oră de la naștere, relevă un nou studiu citat de The Independent.

Părinții micuților sunt nerăbdători să își prezinte copilașii pe rețelele de socializare online. Astfel, mai mult de două treimi dintre nou-născuți apar în social media la 60 de minute de la naștere.

Potrivit aceluiași studiu, nașterea prințului George, fiul prințului William și al soției sale, Catherine, a încurajat 74% dintre părinți să posteze tot mai multe fotografii cu copiii lor pe site-urile de socializare.

În jur de trei sferturi dintre cei chestionați în sondaj au recunoscut că recenta naștere a bebelușului regal i-a influențat să posteze mai multe fotografii cu copiilor lor, dar și cu prietenii și familia.

Cei 2.367 de părinți care au copii cu vâsrte până în cinci ani au fost întrebați cât de repede au postat o fotografie cu copilul lor nou-născut pe o rețea de socializare. Media a fost de 57,9 minute.

62% dintre părinții chestionați au încărcat personal poze cu bebelușii lor, în timp ce 22% dintre ei au afirmat că imaginile au fost încărcate de alți membri ai familiei. Restul de 16% au spus că prietenii au fost cei care au postat poze cu micuții.

În topul celor mai populare site-uri în privința publicării de fotografii cu nou-născuți se află Facebook, 77% și Instagram, 48%.

Majoritatea părinților au explicat că postează fotografii cu bebelușii lor epntru a-i ține la curent pe membrii familiei și pe prieteni.

Alte motive pentru postarea online a acestor imagini de către părinţi sunt exprimarea dragostei pentru copiii lor (49%), dar şi faptul că reţelele de socializare online sunt un mediu ideal pentru a stoca amintiri (34%). Un alt motiv este acela că astfel părinţii au o modalitate foarte bună pentru a înregistra primii ani din viaţa copiilor lor (28%). De asemenea, 22% dintre părinţi spun că în acest fel pot să se laude cu fotografii cu copiii lor mai bune decât ale altor părinţi.

Ultima oră
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)