SUA au amânat o reuniune americano-rusă pe tema Siriei: Rusia regretă decizia

SUA au amânat o reuniune americano-rusă pe tema Siriei: Rusia regretă decizia
Un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat american a anunțat, luni seară, sub protecția anonimatului, că SUA au amânat o reuniune prevăzută cu Rusia pe tema situației din Siria....

Un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat american a anunțat, luni seară, sub protecția anonimatului, că SUA au amânat o reuniune prevăzută cu Rusia pe tema situației din Siria.
„Având în vedere consultările în curs pentru a aduce un răspuns adecvat atacurilor chimice din 21 august în Siria, am decis să amânăm întâlnirea subsecretarului (Wendy) Sherman şi ambasadorului (Robert) Ford cu o delegaţie rusă, care a fost prevăzută pentru această săptămână la Haga”, a declarat acest oficial de rang înalt, citat de AFP

Reuniunea ar urma să fie reprogramată, a mai afirmat oficialul, insistând că este importantă ”găsirea unei soluții politice globale și dureabile la criza din Siria”.

Ministrul rus de Externe, Ghennadi Gatilov, a reacționat brusc, marți, anunțând că Rusia ”regretă” acestă decizie.

„Este regretabil că partenerii noştri au decis să anuleze întâlnirea bilaterală între Rusia şi Statele Unite pentru a discuta despre problemele legate de convocarea unei conferinţe internaţionale privind Siria. Elaborarea mecanismelor unei reglementări politice în Siria ar fi fost extrem de utilă chiar acum”, a scris el pe contul său de Twitter.