Tânăr grav rănit în Munții Călimani, după ce s-a prăbușit cu parapanta

Tânăr grav rănit în Munții Călimani, după ce s-a prăbușit cu parapanta

Un tânăr în vârstă de 26 de ani s-a rănit grav, vineri, după ce s-a prăbușit cu parapanta în timpul unui concurs organizat în Munții Călimani.

Tânărul, originar din Maramureș, a fost imediat ajutat de jandarmii montani și salvamontiști, care au solicitat o ambulanță SMURD prin serviciul 112.

„Rănitul este suspect de fractură de coloană vertebrală. A fost solicitat şi elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, care va ajunge în aproximativ o oră şi jumătate”, a spus Alina Ciobotariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, citată de Mediafax.

Până la sosirea elicopetrului SMURD, tânărul rănit rămâne îngrijit şi supravegheat de echipajul de pe ambulanţa SMURD din Topliţa.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)