Traian și Maria Băsescu, la slujba religioasă de la Mănăstirea Prislop (VIDEO)

Traian și Maria Băsescu, la slujba religioasă de la Mănăstirea Prislop (VIDEO)

Preşedintele Traian Băsescu a mers duminică dimineață la Mănăstirea Prislop din judeţul Maramureş. Şeful statului a participat împreună cu soţia sa, Maria Băsescu, la slujba religioasă.

După slujbă, președintele și soția sa s-au îndreptat către Festivalul de folclor „Hora la Prislop”, care se desfăşoara anual în duminica de după Sfânta Maria, în localitatea maramureşeană Borşa. Zeci de mii de persoane participă în fiecare an la acest festival.

Pasul Prislop, situat la altitudinea de 1.413 metri, este una dintre cele mai înalte trecători din România, care leagă Maramureşul cu Moldova.

Hora de la Prislop este un festival interjudeţean care promovează datina, portul şi cântecul popular şi se desfăşoară anual în duminica de după Sfânta Maria. La festival participă ansambluri din Maramureş, Suceava şi Bistriţa-Năsăud, care încing o faimoasa horă. De asemenea, sunt gătite mâncăruri tradiţionale şi are loc un târg al meşterilor populari.

Ediţia la care au participat cele mai multe persoane a fost în anul 1973, când la „Hora la Prislop” se spune că ar fi fost prezenţi peste 50.000 de oameni. Anul acesta sunt aşteptate 20.000 de persoane.

Nu este pentru prima dată când Traian Băsescu vine la această sărbătoare. El a mai fost aici şi în 2009, dar şi anul trecut.

Băsescu, întâmpinat cu pâine și sare la Prislop

Embed:
Traian și Maria Băsescu, la Mănăstirea Prislop

Embed:
Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)