Trei dintre persoanele rănite în accidentul din Ungaria necesită peste opt zile de spitalizare

Trei dintre persoanele rănite în accidentul din Ungaria necesită peste opt zile de spitalizare

Trei dintre persoanele rănite în accidentul rutier produs sâmbătă în Ungaria au suferit răni grave şi, potrivit estimărilor, necesită peste opt zile de spitalizare! Autorităţile locale din Ungaria au deschis o anchetă pentru a afla cine se face vinovat de producerea accidentului în care şi-au pierdut viaţa patru români.

Detaliile acestui raport vor fi stabilite pe măsură ce ancheta avansează. Este vorba de patru decedați dintre care 3 pe loc și unul la spitalul din Gyor, sunt și câțiva răniți, doi cu răni grave, unul rănit ușor, se află tot la spitalul din Gyor, în orice caz consulul nostru s-a aflat atât la locul accidentului, cât și la spital, așa că suntem în legătură și cu familiile, și cu cei afectați de accident. Starea lor e deocamdată neschimbată, staționară.”, a declarat Ovidiu Dranga, purtător de cuvânt al MAE.

Microbuzul românesc, cu nouă pasageri înăuntru, s-a ciocnit cu un camion care intra pe autostrada dintr-o zonă de parcare la Babolna. Potrivit poliției ungare, în urma impactului, trei persoane au murit pe loc, iar alta la spital. Alți patru pasageri răniți au fost internați. Camionul implicat în accident aparține unei firme de transport din Brașov.

Unul dintre camioanele firmei noastre se deplasa înspre Germania undeva în Ungaria în zona Tattabanya, camionul se deplasa regulamentar pe banda întâi și a fost implicat într-un accident. Respectiv, un microbuz cu număr de Caraș-Severin a intrat în spatele camionului. Probabil, în urma constatării poliției, șoferul a adormit la volan și aveau viteză excesivă. Camionul se deplasa cu viteza normală de 80 km la oră și în momentul în care microbuzul a intrat în camion, au simțit un impact fără să știe de fapt ce s-a întâmplat. Era un microbuz de nouă locuri, nu știu câte persoane se aflau în microbuz ci doar că sunt patru morți”, a declarat Marcel Butuza, patronul firmei de transport.

Patronul firmei care deține camionul a explicat că șoferii mașinii abia făcuseră schimbul de tură, așa că varianta potrivit căreia șoferul a adormit la volan este puțin probabilă.

Camionul transporta marfă generală de la Sibiu pentru Germania. Cu câteva minute înainte, ei opriseră într-o benzinărie unde chiar s-a făcut schimbul șoferilor. Erau doi șoferi pe camionul respectiv. Vor remedia defecțiunile de la camion și trebuie să meargă mai departe datorită faptului că marfa trebuie să ajungă luni dimineață în Germania”, a mai declarat patronul firmei.

Acesta este contrazis însă de Ministerul de externe, care susține că respectivul camion staționa în timpul producerii accidentului.

„Poliția din Tattabanya a informat telefonic Ambasada României la Budapesta cu privire la producerea unui accident grav de circulație, soldat cu victime de cetățenie română, pe autostrada M1. (…) Un microbuz cu numere de înmatriculare românești în care se aflau 9 persoane a lovit din spate un camion cu numere de înmatriculare românești, staționat pe banda de refugiu”, se arată într-un Comunicat al Ministerului Afacerilor Externe

Nu este prima dată când microbuze românești sunt implicate în accidente în Ungaria. În octombrie anul trecut, un tir care venea din România a izbit în plin un microbuz cu români care veneau din Spania. Accidentul a avut loc tot pe o autostradă, între Mako si Budapesta. 14 oameni și-au pierdut atunci viața. Autoritățile au stabilit că microuzul circula ilegal.