Victor Ponta: 75-80% dintre producători au aplicat scăderea prețului pâinii cu 15%

Victor Ponta: 75-80% dintre producători au aplicat scăderea prețului pâinii cu 15%

Circa 75-80% dintre companiile de panificaţie au redus preţul pâinii cu 15% după scăderea TVA la acest produs, de la 1 septembrie. Datele au fost anunţate miercuri de premierul Victor Ponta,  care spune că sunt şi producători de panificaţie mai mici care au preferat să menţină preţul pâinii neschimbat, în timp ce alţi 10 producători au majorat preţurile.

„Am făcut verificare privind TVA scăzut la pâine. Sunt vești bune și vești proaste. Adică 75-80% dintre producători au aplicat scăderea prețului pâinii cu 15%. Și vreau să le mulțumesc marilor retaileri, e un semn extraordinar. Dar sunt și 10 comercianți care au mărit prețul”, a declarat Victor Ponta în ședința de Guvern.

Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal aprobată de Guvern reduce TVA pentru livrarea tuturor sortimentele de pâine, precum şi pentru cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri, care se încadrează în grupa produse de brutărie la codul CAEN 1071, făină albă de grâu, făină semialbă de grâu, făină neagră de grâu şi făină de secară, triticum spelta, grâu comun, meslin şi secară.

Tags: