Victor Ponta: Demisia lui Daniel Morar este un gest normal

Victor Ponta: Demisia lui Daniel Morar este un gest normal

Ministrul interimar al Justiției, Victor Ponta, a reacționat la demisia lui Daniel Morar din fruntea PÎCCJ și a apreciat că gestul acestuia este unul normal. Premierul a adăugat că dorește o colaborare cât mai urgentă cu CSM, pentru rezolvarea problemelor de la DNA și PÎCCJ.

Daniel Morar și-a anunțat, vineri, demisia din fruntea Parchetului General, după ce Victor Ponta a spus anterior că poziția de procuror șef poate reveni oricui, cu excepția sa.

În 2005, când am fost selectat de Monica Macovei pentru șefia DNA, nu mi-am închipuit că situația e atât de complicată. Am realizat că trebuie o atitudine radicală pentru a putea opera schimbări în lupta anticorupție. La expirarea celui de-al doilea mandat, în februarie 2012, am decis să rămân în DNA că să protejez dosarele grele și procurorii. În același timp, în România era o intensă dezbatere despre numele persoanelor care vor conduce Ministerul Public. În această mare de incertitudine, a apărut la un moment dat o certitudine: oricine poate fi procuror general, mai puțin Daniel Morar. Prin urmare, am decis să mă retrag din această cursă”, a spus Morar. (Detalii AICI)

Ministrul interimar al Justiției este cel care trebuie să facă propunerile pentru șefia DNA și PÎCCJ, urmând ca CSM să dea un aviz consultativ și ca președintele Traian Băsescu să promulge sau să respingă propunerile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:36 - A 58-a amânare în Dosarul „Loteria”, în care Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, e acuzat de o fraudă de 5 milioane de euro
12:35 - Rușinea României: marii noștri artiști sunt „răsplătiți” de statul român cu pensii minime. Grav bolnav, Horia Moculescu, încă jurizează, bucurându-se doar de solidaritatea și apreierea breslei și a publicului
12:33 - Andreea Bălan, concurentă de temut la „America Express”. Din dorința de a ajunge mereu pe primul loc, artista nu respectă regulile emisiunii: „E malefică!”
12:26 - Ilie Dumitrescu l-a deranjat pe fostul internațional pe Gică Hagi în ziua în care a împlinit 58 de ani. „Nu știu cum nimeresc”
12:22 - Claudiu Năsui (USR), audiat ca martor la DNA, în dosarul Pițurcă – Țuțu – Romarm: „Am făcut plângeri de fiecare dată când mi s-a părut că sunt fapte penale” (VIDEO)
12:04 - Specialiștii estimează până la 10.000 de morți, după cutremurul de 7,8 care a lovit Turcia și Siria
12:03 - A decis să se mute într-un avion după ce și-a pierdut casa în urma unui incendiu. Povestea surprinzătoare a femeii nu a rămas fără ecou
11:55 - Motorina s-a ieftinit. Prețul carburanților, luni, 6 februarie
11:54 - Șeful CJ Cluj, liberalul Alin Tișe, avertisment pentru Nicolae Ciucă: „I-am spus că dacă nu ține cont de proiectele noastre, îi voi cere demisia în fiecare zi” / Ironii la adresa ministrului PNL Marcel Boloș
11:49 - O nouă lege ar putea lăsa pietoni mulți români. Care sunt condițiile pentru a putea șofa mai departe