Violențe la meciul Dinamo – Steaua: Sute de suporteri au fost evacuați după ce au început să arunce cu scaune

Violențe la meciul Dinamo - Steaua: Sute de suporteri au fost evacuați după ce au început să arunce cu scaune

Meciul de fotbal dintre Dinamo și Steaua de pe terenul Arenei Naţionale a fost dublat de un meci de lupte libere în tribunele stadionului. Suporterii celor două echipe şi-au aruncat unii către ceilalţi, pe lângă scandări, şi scaune şi ce au mai avut pe la îndemână.

Pentru a-i linişti jandarmii au fost nevoiţi să evacueze 200 de fani dinamovişti.

La vestiare, dupa ce Steaua a învins-o cu 2 la 1 pe Dinamo, Mihai Stoica i-a provocat pe rivalii de-o viață. Jandarmii au intervenit și au liniștit spiritele, pace la care a contribuit și antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf.

Cu o jumătate de oră înaintea derby-ului Dinamo-Steaua, 200 fani dinamoviști au fost evacuaţi de pe Naţional Arena  de forţele de ordine. Totul a început de la o tentativă de bătaie cu suporterii stelişti. Mai exact fanii dinamovişti au trecut de jandarmi şi au început să arunce cu diferite obiecte spre suporterii Stelei aflaţi la primul inel al stadionului. Majoritatea suporterilor stelişti de la inelul 3 au coborât în apărarea fanilor de la inelul întâi.

Cele două grupuri de suporteri au aruncat cu steaguri, torţe şi scaune până când jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. În urma incidentelor, Jandarmeria a decis evacuarea suporterilor de la Peluza Sud Dinamo.

Şi suporterii roş albaştrilor au intrat în atenţia oamenilor legii.

Suporterii stelişti s-au îmbrâncit şi au fost la un pas să se ia la bătaie înainte să ajungă pe stadion. Jandarmii i-au potolit însă, iar doi susţinători ai Stelei au fost duşi la secţie.

Incidente au fost și la vestiare, dupa ce Steaua a învins-o cu 2 la 1 pe Dinamo. Managerul ros-abastrilor, Mihai Stoica, le-a arătat rivalilor de-o viața șase degete, aluzie la victoriile consecutive din confruntările directe. Antrenorul campioanei Laurențiu Reghecampf a intervenit pentru a calma spiritele.

800 de jandarmi şi 300 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru meciul celor două echipe din Liga I, Dinamo şi Steaua.

Victoria a fost sărbătorită din plin de suporterii roş albaştrilor, care au scandat minute bune numele echipei preferate. Meciul de la Arena Naţională nu a fost lipsit si de alte  incidente.

Deşi aveau bilete cumpărate, unii suporteri nu au fost lăsaţi să intre pe stadion din cauza comportamentului necorespunzător.

Infern pe stadionul Arena Națională, la derby-ul Dinamo-Steaua

Embed:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)