Zgonea: Putem să nu îi mai permitem niciodată lui Mihail Neamțu să intre în Parlament, după incidentul de marți

Zgonea: Putem să nu îi mai permitem niciodată lui Mihail Neamțu să intre în Parlament, după incidentul de marți
Foto: reportervirtual.ro

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a sugerat faptul că Mihail Neamțu ar putea să nu mai intre în Parlament, după incidentul petrecut marți în plenul Parlamentului.

Zgonea a cerut o analiză internă privind cele petrecute marți în plen, în timp ce premierul Victor Ponta prezenta stadiul în care se află scrisoarea de intenție adresată FMI.
Zgonea l-a criticat pe deputatul Remus Cernea pentru că i-a invitat în Parlament pe trei reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, printre care și Mihail Neamţu.

Liderul Partidului Noua Republică este acuzat că după ce ar fi „bruscat” niște funcționari publici, care au venit în plenul Parlamentului pentru a protesta în timp ce Ponta vorbea de la tribuna Parlamentului.

„Din păcate pentru noi, anumiţi parlamentari aleşi prin votul cetăţenilor au impresia că e un fel de casă privată aici şi aduc pe oricine, mint cu neruşinare şi îi aduc în plenul Camerei Deputaţilor. Mai mult decât atât, i-a ajutat să intre, iar unul dintre cei doi colegi pe care dumneavoastră i-aţi intervievat ieri le-a spus agenţilor noştri din Departamentul de Afaceri Interne că este deputat. Avem foarte multe informaţii, putem să facem şi plângere penală, dar nu ăsta este rolul Camerei Deputaţilor. Noi încercăm să găsim soluţii astfel încât fiecare cetăţean al României de bună credinţă să poată să participe la lucrările Camerei Deputaţilor şi să respecte nişte reguli minime ale UE”, a precizat Zgonea, citat de Mediafax.

Președintele Camerei Deputaților a sugerat că există temei legal pentru ca lui Mihail Neamţu, liderul Partidului Noua Republică, să îi fie interzis accesul în Parlamentul României, cât timp nu are calitatea de parlamentar.

„Există instrumente legale prin care noi să nu îi mai permitem niciodată, cât va fi cetăţean al României, dacă nu va fi ales parlamentar, să mai intre în Parlamentul României. Am mai făcut-o şi cu alţi cetăţeni care au avut acte de violenţă în Parlamentul României în ultimii 23 de ani. Astea sunt instrumentele pe care le avem conform legii şi pe care le vom pune în aplicare. I-am rugat pe cei care sunt pregătiţi în domeniu să îmi propună soluţiile legale pe care trebuie să le luăm”, a arătat Valeriu Zgonea.

Liderul formațiunii Noua Republică, Mihail Neamțu a întrerupt discursul premierului în plen, fluturând steagul României, alături de un alt coleg, cu care a strigat: „Ponta trădătorul, salvați tricolorul!”.(Detalii AICI)