Vitamine şi minerale care luate în exces îţi afectează inima

Vitamine şi minerale care luate în exces îţi afectează inima
Foto: doctorulzilei.ro

Anumite minerale şi vitamine trebuie suplimentate numai la recomandarea unui medic. Mai mult, este necesară efectuarea uneor analize medicale, pentru a nu risca boli grave din cauza surplusului de vitamine şi minerale, potrivit romaniatv.net.

Fierul este un element nutritiv care formează hemoglobina transportând oxigenul de la plămâni în corp. Fierul necesar organismului poate fi asigurat de alimente precum carnea roșie, semințele de dovleac, stafidele, tonul sau portocalele.

Calciul care nu ajunge la oase, se depune pe vasele de sânge. Din acest motiv pot apărea afecțiuni cardiovasculare. Un alt pericol ar fi să se acumuleze în zona rinichilor, ajungând treptat la formarea de pietre, așa-numiții calculi renali.

Vitamina E este un tip de vitamină care asigură buna funcționare a organismului, are efect antioxidant, păstrează sănătatea părului, a unghiilor și a pielii. Cu toate acestea, un surplus de vitamina E poate să crească riscul de cancer și de boli cardiovasculare atât la femei, cât și la bărbați. în acestn caz, sunt indicate alimente precum semințe de floarea-soarelui, alune, migdale sau spanac.

Prea mult potasiu în sânge poate afecta buna funcționare a inimii. Creșterea nivelului de potasiu poate fi cauzată și de afecțiuni ale rinichilor, precum insuficiența renală, sau de diabet.

Unele medicamente, precum antibioticele, cele pentru reducerea tensiunii arteriale, anticoagulantele, unele antiinflamatoare conțin o cantitate mare de potasiu, motiv pentru care îți pot face rău.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti