Alexander Adamescu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru mituirea unor judecători (VIDEO)

Alexander Adamescu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru mituirea unor judecători (VIDEO)
Foto: Facebook @ Directia Nationala Anticoruptie

Alexander Adamescu, aflat la Londra și vizat încă din anul 2016 de un mandat european de arestare, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de mituire a unor judecători de la București. Prin avocații săi, omul de afaceri blochează procedurile de extrădare din Marea Britanie, relatează B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Alexander Adamescu pentru mituirea unor judecători

Alexander Adamescu, fiul fostului de afaceri Dan Adamescu, a fost trimis în judecată la opt ani de la săvârșirea presupusei fapte. Concret, procurorii anticorupție susțin că, în anul 2013, acesta ar fi dat alături de tatăl său, care între timp a decedat, o mită de aproximativ 20.000 de euro unor magistrați de la Tribunalul București pentru a da soluții favorabile firmei de asigurări pe care o deținea familia Adamescu.

De altfel, în acest dosar, Alexander Adamescu a fost arestat în 2016, în lipsă, însă procedurile de la Londra au fost îngreunate, iar în primă fază autoritățile din Marea Britanie nu au admis extrădarea.

Ulterior, în octombrie 2020, autoritățile judiciare de la Londra au admis extrădarea lui Alexander Adamescu, dar ea nu s-a concretizat nici până în ziua de astăzi.

Urmează ca dosarul trimis astăzi în judecată să ajungă pe masa magistraților de la Tribunalul București, care vor lua o primă decizie – decizia definitivă va fi luată de Curtea de Apel București. Cel mai probabil, acest proces va mai dura câțiva ani, a explicat Liliana Năstase, senior editor B1 TV, în cadrul jurnalului de știri prezentat de Aneta Sângeorzan.