Alpinistul Horia Colibăşanu și camarazii săi au fost surprinși de o avanlanșă în Himalaya

Alpinistul Horia Colibăşanu și camarazii săi au fost surprinși de o avanlanșă în Himalaya
Foto: Pixabay

Alpinistul român Horia Colibăşanu, împreună cu camarazii săi, Marius Gane şi Peter Hámor, au fost surprinşi de o avalanşă în Himalaya. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a alpinistului. Cei trei sunt teferi și se află acum în Tabăra de Bază.

Horia Colibăşanu,Marius Gane şi Peter Hámor, surprinși de o avalanșă în Himalaya

Avalanșa a avut loc în timpul nopții, Horia Colibăşanu și camarazii lui fiind nevoiți să taie cortul pentru a putea ieși de sub zăpadă.

”Avem vești din expediție și din păcate nu sunt cele pe care le așteptam cu toți.

Noaptea trecută, la 6.800 de metri altitudine pe Dhaulagiri, o avalanșă a venit peste cortul în care se aflau cei trei alpiniști și i-a îngropat în zăpadă. Au fost nevoiți să taie cortul cu briceagul pentru a ieși.

Peter și Horia au ieșit primii. Marius a mai întârziat pentru că nu și-a găsit imediat bocancii în cortul surpat sub zăpadă. Din fericire, au reușit să își găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopții și să ajungă în siguranță în Tabăra 1.

Horia a transmis de acolo că toți trei sunt teferi, dar trebuie să coboare în Tabăra de Bază. În funcție de vreme și de celelalte condiții vor hotărî în zilele următoare dacă reiau ascensiunea”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a lui Horia Colibăşanu

La jumătatea lunii martie, alpinistul a anunțat că pleacă în Nepal, unde își dorește să deschisă o rută nouă spre vârful Dhaulagiri, de 8.167 metri.

De profesie medic stomatolog, Colibășanul a participat, până acum, la 22 de expediții internaționale și a urcat pe K2 (8.611 m), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Shishapangma (8.027 m), Annapurna (8.091 m), Makalu (8.463 m), Lhotse (8.516 m) și Everest (8.848 m).

Alpinistul Horia Colibăşanu și camarazii săi au fost surprinși de o avanlanșă în Himalaya

Ultima oră
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”
16:55 - Ajutoarele sociale vor creşte anual din 2022. Klaus Iohannis a promulgat Legea
16:38 - Germania, amenințată de valul 4 al pandemiei de COVID-19: Numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 100.000. Sunt pregătite restricții pentru nevaccinați
16:15 - România a pierdut rușinos al doilea meci de la Jocurile Olimpice, în fața Coreei de Sud, cu 0-4. Ce șanse mai au tricolorii pentru calificarea în sferturi
15:45 - Mister pe plaja din Eforie. Uite cum a apărut un bărbat pe nisip. Imaginea care a devenit virală