Blana ursului Arthur, identificată într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc. ”Trofeul”, care, cel mai probabil, va fi probă la dosar, nu va mai părăsi România

Blana ursului Arthur, identificată într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc. ”Trofeul”, care, cel mai probabil, va fi probă la dosar, nu va mai părăsi România
Foto: agentgreen.ro

Blana ursului Arthur, ucis de către prințul Emanuel de Liechtenstein, a fost găsită într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc. Procurorii au deschis o anchetă în acest caz și cercetează fapte de braconaj și uz ilegal de armă.

Noi date despre uciderea lui Arthur, regele urșilor din România

Conform legii, pe baza documentelor care îi dădeau dreptul să omoare un urs, prințul ar fi putut scoate trofeul din țară. De altfel, de aceea blana ar fi și ajuns la tăbăcit. Era nevoie doar de o semnătură a ministrului Mediului. Numai că acum este exclus ca trofeul, care cel mai probabil va ajunge probă la dosar, să mai părăseasc România, informează stirileprotv.ro.

„Acest urs a fost surprins de camerele noastre în munții Vrancei în vecinătatea fondului cinegetic Ojdula și este o șansă ca el să fie exact ursul împușcat la Ojdula în luna martie”, a susținut Mihai Pop, voluntar al Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice din Focșani.

Și Gabriel Păun, președinte ”Agent Green”, ONG-ul care a dezvăluit prima dată cele întâmplate, recunoaște animalul: „Are unele particularități pe care le știu din observații directe, care mă duc cu gândul că cel mai probabil l-a mai văzut și altcineva pe ”Arthur””.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), a anunțat că va schimba modul în care se va interveni atunci când un urs devine periculos. Asta deși Arthur nu a fost considerat niciodată un animal periculos, căci nu s-a apropiat deloc de comunități.

O modificare va preciza că ursul agresiv ar trebui împușcat efectiv de membrii Asociației de Vânători, și nu de vânători amatori.

Până acum 11 ani, scoaterea din țară a trofeelor de vânătoare era interzisă prin lege. Laszlo Borbely, ministrul Mediului de atunci, tot de la UDMR, a abrogat Ordinul, amintește Pro TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe