Captură impresionantă în urma descinderilor la clanul Sadoveanu: Zeci de arme albe, bunuri și bani

Captură impresionantă în urma descinderilor la clanul Sadoveanu: Zeci de arme albe, bunuri și bani

Poliția Română a descoperit un întreg arsenal de arme albe în urma perchezițiilor desfășurate joi,la locuințele membrilor clanului Sadovenilor din București. Pe lângă acestea, au fost confiscate și multe bunuriși sume mari de bani.

Interlopii au fost luați pe sus de mascați, chiar în ziua când se pregăteau de botez. Oamenii legii au pus sechestru pe zeci de cuțite, macete, săbii și alte obiecte folosite în lupte, un pistol cu aercomprimat,sute de mii de euro, dolari,lire și bijuterii din aur.

„În urma activităților de astăzi polițiștii au ridicat următoarele bunuri în vederea continuării cercetărilor: – 24 arme albe (cuțite, macete, săbii) și 10 obiecte contondente (bâte, castet, box metalic), un pistol tip airsoft precum și sumele de 152.000 de euro, 38.250 de USD și 8.020 de lire sterline. De asemenea au fost ridicate și bijuterii din aur”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

7 membrii ai clanului Sadoveanu,reținuți pentrușantaj

Autoritățile s-au sesizat după ce interlopii au postat mesaje de amenințare pe internet și au descins dis-de-dimineață la domiciliile acestora.

Doi bărbațiau încercat să fugă, însă unul dintre ei a fost oprit cu câteva focuri de armă, iar celălat a fost prins la eroport, când încerca să plece din țară. În total, 7 dintre ei au rămas în arest.

Acțiunea a fost parte dintr-undosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

Joi dimineaţă, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente şi Serviciul Investigaţii Criminale – Sector 1, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman, au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară şi 15 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman.