De ce s-au îmbrăcat liderii PSD în gri la ceremonia de aducere în țară a rămășițelor Reginei Elena: Explicațiile unui istoric pentru B1.ro

De ce s-au îmbrăcat liderii PSD în gri la ceremonia de aducere în țară a rămășițelor Reginei Elena: Explicațiile unui istoric pentru B1.ro
Inquam Photos

La ceremonia de aducere în țară a ramașițelor Reginei-mamă Elena liderii PSD au ales culoarea gri pentru vestimentația cu care au participat la ceremonia militară și religioasă de la Aeroportul Otopeni. Istoricul Sorin Iftimi spune că eticheta de la Casa Regală nu prevede altă culoare pentru a marca doliul, dar că având în vedere că este vorba de un monarh care a decedat pe 28 noiembrie 1982, nu este obligatoriu ca cei care participă la această ceremonie să poarte negru.

Viorica Dăncilă, Eugen Orlando Teodorovici și Daniel Breaz au venit toți în cotume de culoare gri metalizat.

Doar să fie ceva convenit de ei nefiind o persoană moartă acum, e amintirea unei persoane care a murit de mult. Li s-a parut excesiv probabil un negru. În rest, alte fețe regale au preferat un doliu de altfel, un mov, un violet, perioada modernă a acceptat și alte opțiuni decât culoarea neagră„, a declarat pentru B1.ro istoricul Sorin Iftimi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni