Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri din bucătărie / Care este ingredientul care dă savoare și frăgezește carnea

Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri din bucătărie / Care este ingredientul care dă savoare și frăgezește carnea
Sursa foto: Facebook

Toate gospodinele își doresc ca preparatele lor să aibă un aspect apetisant și o textură perfectă. Există un ingredient care dă savoare preparatelor și frăgezește orice tip de carne. Iată câteva trucuri și sfaturi de la chef Joseph Hadad.

Care este ingredientul pe care chef Joseph Hadad îl folosește pentru a frăgezi carnea

Pentru a da o savoare deosebită preparatelor, alcoolul este unul dintre cele mai folosite ingrediente în bucătărie.

„Băuturile dau aromă și aciditate mâncărurilor și în general știm că atunci când este pus la gătit, alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar gustul vinului, berii sau tăriei. Însă dacă vreți să mănânce și copiii sau să vă puteți urca apoi la volan liniștiți, trebuie să țineți cont de timpul de gătire și de restul ingredientelor. Alcoolul începe să fiarbă la 78 de grade. Dacă îl lași pe foc, se pierde cam 60% din el după 15 minute de gătire. După o oră pe foc, rămâne 25%, iar o tocană cu vin gătită la foc mic două ore jumate tot mai are o urmă de 5% alcool în ea, în vreme ce sosurile un pic trase la tigaie cu alcool (cum ar fi cel pentru scoici sau paste cu creveți), păstrează până la 85%”, a spus chef Joseph Hadad.

Și pentru flambarea preparatelor, chef Joseph Hadad recomandă tot alcoolul. Ingredientul oferă o savoare deosebită, însă trebuie utilizat cu atenție: „Pentru această tehnică trebuie să aveți grijă la măsurile de protecție. Nu o faceți sub hotă. Turnați dintr-un pahar, nu din sticlă direct. Trebuie să aveți la îndemână un capac metalic pe care să îl folosiți ca să stingeți flacăra. Folosiți un chibrit lung sau un băț de frigăruie. Și, nu în ultimul rând, alegeți un alcool cu tărie mare. Berea nu e tocmai recomandată, în schimb vodca va fi excelentă”, a mai explicat chef Joseph, potrivit evz.ro.

Marinarea perfectă a cărnii se poate face utilizând alcoolul, întrucât acesta oferă aciditatea necesară a preparatelor. Ingredientul este unul apreciat în bucătăriile marilor chefi pentru că dă un gust nemaipomenit și o textură ca la carte.

„Acesta este esențială în marinarea cărnurilor. Așa că îl puteți folosi în procesul de frăgezire a cărnii, atât pentru gust, cât și pentru textură. Lăsați carnea între jumătate de oră și patru ore în marinadă înainte de a o găti și țineți cont de notele pe care băutura și le imprimă în produsul final. De exemplu, un whiskey va da o aromă ușor afumată, în vreme ce un rom va da dulceață cărnii”, a mai spus Joseph Hadad.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:53 - Călin Georgescu, amenințare pentru CCR și ultimatum pentru instituțiile de forță: „Nu mai este valabilă oferta mea de pace pentru statul paralel”
23:28 - De ce nu va participa România la reuniunea de la Paris. Explicațiile lui Cristian Diaconescu, șeful Cancelariei Prezidențiale
22:49 - Sânziana Negru și-a început cu stângul vacanța în Arabia Saudită. Momente de panică fix pe aeroport: „Am pierdut o grămadă de timp încercând să explic că nu-s spion” (VIDEO)
22:17 - București: Trei livratori de mâncare, atacați cu lopeți, indicatoare rutiere și o seceră de către cinci persoane. Agresorii au fost arestați
21:38 - Mehedinți: Un bărbat s-a închis în casă de frica propriului câine. A stat așa ore bune, până au intervenit jandarmii (FOTO)
21:17 - Doi români stabiliți în Germania au găsit un portofel pe stradă și l-au predat poliției. Ireal ce au pățit acolo
20:47 - Hunedoara: Pompierii au salvat un cățel rămas blocat în apele înghețate ale râului Jiu de Vest (FOTO)
20:27 - INS: Anul trecut s-au înregistrat în România cele mai puține nașteri din ultimii 100 de ani. „Nu mai e nimeni, e liniște”
19:56 - Hurezeanu insistă că România trebuie să participe la negocierile de pace privind Ucraina: „Am cedat una din bateriile Patriot” / Reacția ministrului de Externe la declarațiile lui JD Vance
19:18 - „Și noi, între America, UE și Rusia, ce să facem?”. CTP: „Aș vrea, pentru o dată în istorie, să nu fim…”