CORONAVIRUS | Încă 13 decese ale unor pacienți cu COVID-19. Persoane cu vârste între 61 și 88 de ani. Bilanțul ajunge la 331 de victime

CORONAVIRUS | Încă 13 decese ale unor pacienți cu COVID-19. Persoane cu vârste între 61 și 88 de ani. Bilanțul ajunge la 331 de victime
Foto: Inquam Photos/George Calin

Grupul de Comunicare Strategică anunță încă 13 decese ale unor persoane infectate cu noul cororavirus pe teritoriul României. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 61 și 88 de ani. Astfel, la nivel național, bilanțul deceselor ajunge la 331 de victime.

Grupul de Comunicare Strategică anunță încă 13 decese ale unor persoane infectate cu noul cororavirus pe teritoriul României. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 61 și 88 de ani. Astfel, la nivel național, bilanțul deceselor ajunge la 331 de victime.

A 319-a victimă este un bărbat, de 78 ani din județul Suceava. El a fost internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava în data de 30 martie, în secția medicină internă. Confirmarea contaminării cu COVID-19 a venit pe data de 6 aprilie, iar pacientul a decedat pe 12 aprilie. Acesta suferea de diabet zaharat, boală cardiovasculară cu angioplastie coronariană cu implant de 2 stenturi.

A 320-a victimă este o femeie de 64 de ani, tot din județul Suceava, internată în Spitalul Clinic Județean Suceava în data de 3 martie, la secția cardiologie. Infecția cu SARS-CoV-2 a fost confirmată pe 6 aprilie, iar femeia a decedat pe 12 aprilie. Pacienta suferea de aflate afecțiuni medicale: insuficiență cardiacă cronică, edem pulmonar acut, infarct miocardic din anul 2019 cu angioplastie coronariana cu implant de stent.

A 321-a victimă este o femeie de 77 de ani din Suceava. Aceasta a fost internată în Spitalul Clinic Județean Suceava în data de 9 aprilie, pentru simptomatologia unui accident vascular cerebral și a murit pe 12 aprilie. Pacienta suferea și de diabet zaharat dezechilibrat.

A 322-a victimă este o femeie de 76 de ani, tot din județul Suceava, internată în Spitalul Clinic Județean Suceava în data de 16 martie, pe secția chirurgie toracică pentru tumoră mediastinală cu pleuorpericardită. Femeia suferea de cardiopatie ischemică cronică, aritmie extrasistolică, tulburare de tip parkinsonian, scădere ponderală marcată și a decedat pe 12 aprilie.

A 323-a victimă este un bărbat de 61 de ani din județul Ilfov, internat în Spitalul Clinic Județean Ilfov cu stare generală alterată, insuficiență respiratorie, în data de 11 aprilie. Pacientul a fost intubat și a decedat în aceeași zi după ce a suferit un infarct miocardic acut, cu șoc cardiogen. Recoltarea probelor pentru infecția cu COVID-19 a avut loc în data de 11 aprilie, iar confirmarea contaminării a venit pe 13 aprilie. Bărbatul suferea și de diabet zaharat și hepatita alcoolică.

A 324-a victimă este o femeie de 80 de ani din județul Sibiu, care a fost internată în Spitalul Clinic Județean Sibiu cu stare generală alterată, grețuri, vărsături, dureri abdominale, somnolență în data de 24 martie. Confirmarea infecției cu noul coronavirus a venit în data de 12 aprilie, iar pacienta decedat cu o zi înainte, decesul său fiind raportat la DSP Sibiu pe 13 aprilie. Aceasta suferea și de boală cardiovasculară, HTA, hepatita virală C cu ascita și enfalopatie hepatică.

A 325-a victimă este un bărbat de 88 de ani din județul Constanța. Este vorba despre o persoană preluată pentru îngrijire de către aparținătorii din Constanța, internată într-o instituție de îngrijire bătrâni din județul Suceava și la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc cu bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută, casexie, HTA, insuficiență renală cronică, diabet zaharat slab controlat, imobilizare prelungită. Bărbatul a decedat pe 10 aprilie, având cu tromebolism pulmonar masiv, tromboză venoasă profundă. Confirmarea infecției cu COVID-19 a venit pe 12 aprilie.

A 326-a victimă este un bărbat de 78 de ani din județul Vrancea, care s-a prezentat pe 1 aprilie la secția de cardiologie a Spitalul Clinic Județean Focșani, fiind ulterior transferat în secția de boli infecțioase și ulterior la spitalul de suport COVID Adjud. A fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 8 aprilie și a decedat pe 11 aprilie. Pacientul suferea de boală cardiovasculară, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică și boală pulmonara cronică.

A 327-a victimă este o femeie de 82 de ani din județul Galați. Aceasta a fost internată prin transfer la Spitalul CFR de la SJU Galati, cu bronhopneumonie, care a necesitat intubarea persoanei confirmată în laboratorul Spitalul Județean de Urgență Galați în data de 3 aprilie. Femeia suferea de demență și a fost internată într-o instituție de îngrijire persoane vârstnice, în care s-au confirmat și alte cazuri COVID. Pacienta a decedat pe 13 aprilie.

A 328-a victimă este un bărbat de 78 ani din județul Galați, internat prin transfer la Spitalul CFR de la Spitalul Județean de Urgență Galați, pentru diabet zaharat decompensat, confirmat în laboratorul Spitalul Județean de Urgență Galați în data de 3 aprilie. Bărbatul suferea de diabet zaharat și complicații ale acestuia – arteriopatie periferica cu amputație de membru și a fost internat într-o instituție de îngrijire persoane vârstnice, în care s-au confirmat și alte cazuri COVID. Pacientul a decedat pe 13 aprilie.

A 329-a victimă este un bărbat de 70 de ani din județull Timiș, internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, în data de 2 aprilie. Acesta a necesitat intubarea în data de 7 aprilie și a fost confirmat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara în data de 2 aprilie. Bărbatul suferea de boală cardiacă și HTA, boală renală, boala hepatică și era contact cu un membru al familiei confirmat, cu mai multe cazuri în familie. El a decedat pe 13 aprilie.

A 330-a victimă este un bărbat de 73 de ani din județul Bistrița Năsăud, internat cu insuficiență respiratorie acută și pneumonie interstițală, în secția de ATI din Spitalul Județean Bistrița, în data de 9 aprilie. El a necesitat intubare și a fost transportat cu ambulanța cu suport respirator pentru semne și simptome respiratorii severe. Suferea de fibrilație atrială cronică și diabet zaharat Tip 2. În cadrul investigației medicul de familie a relatat complianta scăzută a pacientului pentru urmarea tratamentului pentru afecțiunile cronice. Bărbatul a murit pe 12 aprilie.

A 331-aa victimă este un bărbat de 79 de ani din județul Hunedoara, internat pentru AVC, hemipareză, fibrilație atrială în secția de neurologie în Spitalul Județean Deva, în data de 22 martie. Confirmarea infecției cu COVID-19 a venit în data de 10 aprilie, iar pacientul a decedat pe 13 aprilie.

Peste 6.600 de cazuri de COVID-19, în România

Potrivit informării transmise luni de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național sunt confirmate 6.633 cazuri de infectare cu COVID-19. Este vorba de 333 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea 231de persoane sunt internate la terapie intensivă.

Totodată, autoritățile anunță că 914 persoane au fost declarate vindecate.

Conducere militară la Spitalul Județean Focșani

Amintim, în acest context, că luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat impunerea unei conduceri militare la Spitalul Județean din Focșani, acolo unde mai multe cadre medicale au fost testate pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2