CORONAVIRUS | OMS: Tot mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, testate pozitiv

CORONAVIRUS | OMS: Tot mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, testate pozitiv
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Epidemiologul de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Maria Van Kerkhove, a declarat, miercuri, că media de vârstă a persoanelor infectate cu noul coronavirus a scăzut, tot mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani având nevoie de internare în spital.

Maria Van Kerkhove: ”Începem să vedem tendințe îngrijorătoare în unele țări”

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat miercuri că SARS-CoV-2, boala cauzată de noul coronavirus, se răspândește într-un ritm îngrijorător în unele părți ale emisferei nordice, la câteva luni distanță de sezonul gripal de iarnă.

”Începem să vedem tendințe îngrijorătoare în unele țări”, a declarat Maria Van Kerkhove, în timpul unei difuzări pe o rețea de socializare.

„Vedem creșteri ale spitalizărilor, în unitățile de terapie intensivă, în special în Spania, Franța, Muntenegru, Ucraina și unele state din Statele Unite. Acest lucru este îngrijorător pentru că nu a început încă sezonul gripal”, a adăugat ea, scrie Reuters.

Aceasta a mai spus că spitalizările persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani infectate cu COVID-19 cresc în mai multe țări.

Și dr. Mike Ryan, cel mai înalt expert al OMS în domeniul urgențelor, a sfătuit persoanele cu risc crescut de infecții cu COVID-19 să se vaccineze împotriva gripei.

Hans Kluge (OMS) avertizează asupra pericolului delăsării în lupta cu Covid

Amintim că Hans Kluge, directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a lăudat marţi progresul făcut pe continent în lupta împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus. Totodată, acesta a avertizat şi asupra pericolului delăsării în lupta cu noul coronavirus.

”Declanşarea pandemiei la începutul primăverii a scos la iveală punctele forte şi pe cele slabe ale continentului, din care pot fi învăţate deja lecţii pentru iarna care se apropie”, a declarat Kluge.

De asemenea, directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avertizat asupra ”oboselii COVID”, în special în rândul tinerilor, de a căror participare este nevoie în lupta împotriva virusului.

”Mulţi tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preţ ridicat”, a afirmat Kluge.

STUDIU: Pacienții vindecați de COVID-19 continuă să răspândească virusul timp de 90 de zile

Șefa Rospotrebnadzor (Protecția Consumatorului din Rusia) a declarat că persoanele care s-au însănătoșit după ce au fost infectate cu noul coronavirus continuă să răspândească virusul o perioadă destul de îndelungată.

„Avem astfel de observații, s-au făcut și peste hotare, iar concluzia este că o persoană vindecată răspândește virusul timp de maxim 90 de zile. Observațiile noastre indică, în prezent, până la 48 de zile în Rusia, iar, în străinătate, se ajunge și la 90 de zile”, a declarat aceasta la ședința Prezidiului Academiei de Știință a Rusiei.

Mai mult, Popova a mai precizat că purtătorul de virus poate să nu prezinte niciun fel de simptome.

„O persoană poate să nu prezinte simptome, să aibă sângele curat și toți indicatorii în regulă, dar tot răspândește virusul, din nas”, a explicat ea.

Potrivit unui alt studiu realizat la Universitatea Chineză din Hong Kong, activitatea virală și replicarea virusului pot persista în sistemul digestiv al pacienților vindecați de COVID-19, chiar și în scenariul în care aceștia nu prezintă simptome gastrointestinale.

Ultima oră
21:16 - Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav de un urs la Comarnic
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)