CORONAVIRUS | Scrisoarea emoționantă a unui medic din linia întâi: Când e o zi călduroasă, după câteva ore de stat în echipamentul de protecție ieşim pur şi simplu “fierți” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Scrisoarea emoționantă a unui medic din linia întâi: Când e o zi călduroasă, după câteva ore de stat în echipamentul de protecție ieşim pur şi simplu “fierți” (VIDEO)
Captură Video B1 TV

Medicii din linia întâi dezvăluie cât de grea e lupta cu coronavirusul. Ei încearcă să trateze o boală infecțioasă extrem de gravă, iar riscul de pierdere al pacienților este mare. Ca să nu se contamineze, salvatorii de vieţi trebuie să stea ore bune într-un echipament greu de suportat. Un medic din Timișoara mărturisește, într-o scrisoare emoționantă, că doctorii ies din zona roșie pur și simplu „fierți”, deshidratați, cu „pielea înroșită și cu urme de la mască pe faţă”, informează B1 TV.

Mărturia emoționantă a unui medic aflat în prima linie de luptă cu epidemia de coronavirus

Scrisoare emoționantă a unui medic din Timișoara. Ramona are 32 de ani, este medic specialist în boli infecțioase și se luptă cu noul coronavirus la Spitalul militar de campanie de pe Stadionul CFR Timițoara.

Aceasta spune că lupta cu boala este o adevărată provocare profesională. Ea povestește cât de grea este misiunea doctorilor și ce urme adânci lasă o astfel de muncă asupra tuturor colegilor.

„Când e o zi călduroasă, după câteva ore de stat în echipamentul de protecție ieşim pur şi simplu “fierți”, nu doar transpirați şi deshidratați ci şi cu pielea înroşită, cu urme pe față de la mască. Pe umerii tuturor medicilor de aici, şi de pretutindeni, a căzut o responsabilitate enormă, viața bolnavilor de COVID, pentru care luptăm împreună”, mărtusisește medicul, într-o scrisoare publicată de Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Înainte de a intra la vizită discut cazurile cu colegii mei, ne uităm la rezultatele investigațiilor şi la tratament. Atunci când intru în zona roşie am cu mine un plan, al corturilor, pacienților, al tratamentului şi investigațiilor. Mai iau o gură de apă şi merg spre zona de echipare. Voi petrece în zona roşie vreo 3 ore, fară pauză, timp în care voi trece prin toate corturile şi voi vizita toți pacienții”, a mai scris Ramona.

Medicul a făcut şi un apel pentru respectarea regulilor de protecție sanitară, astfel încât bilanțul epidemiei să nu explodeze.

„În calitate de medic ce are contact direct cu pacienții infectați de SARS COV-2 , vă încurajez să luați măsuri de prevenire a bolii, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei din jur. Să fim conștienți de complicațiile severe ale infecției şi să evităm un colaps al sistemului sanitar pentru ca să limităm numărul de decese. Suntem toți împreună în această luptă. Rămâneți în siguranță, sănătoși”, își încheie medicul scrisoarea.

Peste 95.000 de români au fost testați pozitiv cu coronavirus. Aproape 3.900 au murit

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, duminică, la 95.014 de infectări și 3.893 decese. Asta după ce, în ultimele 24 de ore, au fost depistate pozitiv încă 1.150 de persoane, iar 43 de decese de pacienți COVID-19 au decedat. Alți 431 de oameni au fost reconfirmați în urma retestărilor. Sunt 7.287 de bolnavi COVID-19 internați în spitale, din care 474 se află în secțiile de Terapie Intensivă.

Sâmbătă, prim-ministrul Ludovic Orban afirmase că România a înregistrat mai multe săptămâni la rând un număr mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 deoarece „o instituţie controlată de PSD, Curtea Constituţională,” a lăsat Guvernul fără mijloacele legale pentru a impune carantina și izolarea, ca modalități de prevenire a răspândirii COVID-19.

Orban a mai susținut că social-democrații sunt vinovați și pentru că au tergiversat adoptarea în Parlament a actului normativ care să umple acest vid legislativ.

Ludovic Orban a mai afirmat că, în ultima săptămână, se remarcă o tendinţă de reducere a numărului de îmbolnăviri, fapt pe care l-a pus pe seama „măsurilor bune” luate de Guvern.