CORONAVIRUS| Secţia ATI a Spitalului Sfânta Maria din Bucureşti a fost închisă. A apărut un nou focar de Covid-19

CORONAVIRUS| Secţia ATI a Spitalului Sfânta Maria din Bucureşti a fost închisă. A apărut un nou focar de Covid-19
Foto: Hepta.ro

Secţia ATI a Spitalului Sfânta Maria din Bucureşti a fost închisă, după ce 10 cadre medicale au fost testate pozitiv în urma testului pentru coronavirus.

”Au fost depistați pozitivi până acum 10 medici, asistente și infirmiere de la Terapie Intensivă. Asta după prima serie de teste”, spun cadre medicale din Sf. Maria, potrivit Libertatea.ro.

Cadrele medicale ale spitalului au declaratcă la începutul săptămânii, doi medici şi două asistente de la Anestezie şi Terapie Intensivă su fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. În urma celor întâmplate, conducerea spitalului a decis închiderea secţiei de ATI, dezinfectarea saloanelor şi testarea tutotor cadrelor medicale.

Managerul spitalului susţine că există doartrei cazuri de COVID-19 la secţia de ATI şi că aceştia s-ar fi infectat în mijloace de transport sau la cumpărături, nicidecum în spital.

”Nimeni nu comunică nimic de parcă acest focar trebuie să fie secret. Pacienți din ATI au fost mutați pe secții, unii dintre ei chiar cu simptome de COVID și pozitivați între timp”, a mărturisit angajatul Spitalului Sf. Maria, dorind să rămână sub anonimat.