Cu ce rămânem după încheierea sezonului estival?/ Care sunt adevăratele probleme ale românilor: „Se poate trece granița cu mâncare de acasă?”

Cu ce rămânem după încheierea sezonului estival?/ Care sunt adevăratele probleme ale românilor: „Se poate trece granița cu mâncare de acasă?”
Foto: Pixabay

Sezonul estival s-a încheiat, iar pentru prima dată în ultimii doi ani granițele au fost deschise pentru turiștii români nemulțumiți de condițiile de la noi. Așa cum era de așteptat, Grecia, Turcia sau Bulgaria s-au numărat printre destinațiile favorite de vacanță, care au găzduit mii de români în ultimele luni.

Nedispuși să mai achite prețuri mari pentru cazările din România sau sume uriașe pentru a închiria un șezlong, mulți s-au orientat spre destinații care să le ofere condiții mai bune la un preț mai mic.

Cei care au plecat însă pentru prima dată în străinătate au avut o sumedenie de necunoscute și întrebări, neștiind ce îi va aștepta la destinația aleasă sau ce probleme vor întâmpina pe drum.

Cum pleacă românii pentru prima dată în afara țării

Știind de condițiile pe care ar trebui să le îndeplinească atunci când călătoresc cu avionul, mulți români au avut nelămuriri vizavi de prima ieșire dincolo de granițele țării. Chiar dacă au plecat cu mașina personală, aceștia au adresat întrebări pe diferite grupuri de pe rețelele de socializare, în căutarea unor sfaturi importante înainte de a se îmbarca la drum, scrie Gândul.

A fost și cazul unei românce care a vrut să știe dacă poate trece granița cu mâncarea de acasă.

„O umilă întrebare, fiind prima oară când trecem granița cu mașina în Grecia, se întâmpină probleme dacă ai mâncare pregătită de acasă?”, a întrebat femeia pe un grup de pe Facebook.

Comentariile nu au întârziat să apară, iar oamenii se pare că au liniștit-o pe femeie, care a aflat că poate trece granița inclusiv cu mâncare.

„Oameni buni, terminați cu prostiile sau glumele proaste! Se face doar controlul documentelor de identitate, cărții de identitate sau pașapoarte, atât”, „Luați-vă ce vă trebuie și cât vă țin buzunarele. Cei care dau sfaturi pe aici au impresia că dacă merg în Grecia sunt rude cu Aristotel Onassis!”, „Nu se face control vamal în graniță. Trec oamenii ciorbă, sarmalele și garnița în lăzi frigorifice în cala de autocar și nu le-a confiscat nimeni până acum”, au fost doar câteva dintre comenatriile apărute în secțiunea destinată acestei întrebări.

Urmăriți B1TV.ro și pe