Explicația primarului Piedone, după ce i-a cerut lui Ion Rădoi spații comerciale la metrou: „Am făcut-o în spirit de glumă”

Explicația primarului Piedone, după ce i-a cerut lui Ion Rădoi spații comerciale la metrou: „Am făcut-o în spirit de glumă
Cristian Popescu Piedone

În ultima vreme, Cristian Popescu Piedone a ajuns în atenția publicului larg prin intermediul campaniilor sale de imagine în online, dar și prin stenogramele DNA, potrivit cărora primarul din București ar fi negociat spații comerciale cu controversatul Ion Rădoi, lider al sindicaliștilor de la metrou.

„Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege.

Una a fost la telefon, alta sunt documentele. Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, a explicat Cristian Popescu Piedone, potrivit G4Media.ro.

Primarul Piedone ar fi refuzat să se întâlnească cu Ion Rădoi

Chioșcurile de la metrou vor fi demolate în zilele următoare, pe cheltuiala Metrorex, de o firmă a Sectorului 5. Încă din data de 11 iunie a fost emisă autorizație de demolare, iar Piedone ar fi întârziat în mod intenționat demolarea spațiilor ilegale de la metrou, din raza Sectorului 5.

Piedone susține că a evitat să se întâlnească cu Rădoi.

„Rădoi a insistat foarte mult să ia legătura cu mine, am evitat să mă întâlnesc, m-am întâlnit la un moment dat, a venit cu o plachetă din partea metroului – înainte de această convorbire. Am îndeplinit toate formalitățile legale (…)

Procurorii DNA au ridicat documentele și au constatat că am îndeplinit toate procedurile legale, iar întârzierea nu se datorează faptului că nu am vrut sau am pretins ceva de la dl Rădoi. Ci pentru că din dispoziția care este deja emisă din 11 iunie, în care infrastructura SA, din dispoziția mea, trebuie să dezafecteze aceste chișcuri. Infrastructura SA era angrenată în alte lucrări de investiții în sector, s-a amânat. Procedura va fi dusă la îndeplinire, probabil în seara asta – mâine, dar chișcurile se vor demola. Sindicatul mă dă și în judecată”, a mai declarat Piedone pentru G4Media.ro.