Fortul 13 Jilava, monumentul istoric uitat de statul român, se va închide vizitatorilor (GALERIE FOTO)

Fortul 13 Jilava / Foto: Asociația Airdu

Fortul 13 Jilava, unul dintre cele mai importante obiective turistice localizate în raza Bucureștiului, a fost închis publicului. Administrația Națională a Penitenciarelor a făcut anunțul, pe site-ul oficial.

„ÎN ATENȚIA PERSOANELOR INTERESATE DE VIZITAREA FORTULUI 13 JILAVA!!!!

Stimați vizitatori,

Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile din ultimele luni, care au contribuit la degradarea căilor de acces și a anumitor porțiuni ale incintei, Fortul 13 Jilava nu mai poate fi vizitat.

Conducerea penitenciarului nu își poate asuma răspunderea pentru eventuale incidente sau accidente cauzate de condițiile improprii de vizitare.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis ANP.

Fortul 13 Jilava, intrument de teroare al comuniștilor

Practic, obiectul turistic ce se descompune sub ochii statului român. Nu au fost anunțate lucrări de reabilitare, motiv pentru care este mai simplu ca monumentul istoric, peniteciar în care au fost închiși Mareșalul Ion Antonescu și Corneliu Coposu, să se închidă pentru public..

Ion Antonescu a fost executat prin împușcare, în incinta Fortului 13 Jilava, de un Tribunal al Poporului, creat sub ocupația sovietică.

Lui Antonescu i s-a imputat, in primul rând, că „a săvârșit cea mai mare crimă petrecută în istoria poporului român, alăturându-se Germaniei hitleriste la agresiunea contra popoarelor din Rusia Sovietică, care doreau o colaborare pașnică cu poporul român”, dar și crime de război împotriva populației evreiești.