Imagini dramatice: Dunărea seacă pe zi ce trece, încât epavele barjelor scufundate au ieșit la suprafață

Imagini dramatice: Dunărea seacă pe zi ce trece, încât epavele barjelor scufundate au ieșit la suprafață
Imagini dramatice: Dunărea seacă pe zi ce trece, încât epavele barjelor scufundate au ieșit la suprafață. Sursa Foto: Captură Video/Digi24.ro

Nivelul apei Dunării scade pe zi ce trece din cauza secetei, încât mai multe insule de nisip au apărut în apă, iar la Calafat au ieșit la suprafață câteva barje scufundate de-a lungul timpului în fluviu.

Debitul a înregistrat astăzi un nou minim istoric: numai 1.800 de metri cubi pe secundă, cu aproximativ 2.500 de metri cubi mai puțin decât media lunii august, potrivit Digi24.

Apele Dunării au scăzut atât de mult încât se văd epavele scufundate

De la începutul verii, nivelul său a scăzut cu peste un metru în zona localității Calafat. De asemenea, au apărut foarte multe dune de nisip pe Dunăre, iar barjele scufundate în urmă cu mai mulți ani, acum au ieșit la suprafață.

Un bărbat care a locuit toată viața în Calafat susține că despre barjele scufundate pe fundul Dunării auzise doar de la vecini. Acum, însă, a venit să le vadă personal.

-Au luat apă în ele și s-au dus la fund.

-Dar se vedeau înainte? S-au văzut tot timpul?

-Nu. Acuma le vedem, dar până acum…

Dunărea va putea fi trecută cu piciorul, la Calafat, în numai câteva zile dacă va continua să scadă în același ritm, susțin localnicii, potrivit sursei citate.

-E scăzută, că soțul lucrează la siloz acolo și sunt scăzute… e scăzută rău.

-Mai încarcă barjele acolo?

-Nu mai încarcă, deocamdată.

*

-Uite, eu am 78 de ani și nu am văzut așa ceva.

„Nu dă semne că o să crească substanțial. Mai durează până să crească așa cum trebuie! Nivelul Dunării la Calafat era de 1.800 de metri cubi pe secundă, iar media lunii august era, de obicei, de 4.300 de metri cubi pe secundă. Este cel mai mic nivel înregistrat vreodată în această zonă”, a transmis Marin Tălău, directorul Direcției Apelor Jiu Craiova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:07 - Alexandru Rafila, despre distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu: „Îndemn persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte la medicul de familie să primească prescripţia”
13:44 - Ionuț Stroe (PNL), reacție la speculațiile privind o schimbare de miniștri: Nu e cazul unei remanieri. Guvernul are foarte mult de lucru și e o perioadă extrem de sensibilă (VIDEO)
13:42 - Val de spargeri în Sectorul 1. Bucureștenii sunt terorizaţi de hoţii care le sparg maşinile chiar în mijlocul zilei
13:25 - Un român a trecut printr-o experiență neplăcută pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat: Cât l-a costat vacanța în Grecia
13:22 - ANAF a început executarea silită a Dianei Șoșoacă. Lucian Heiuș: Are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic – Inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste
13:17 - S-a aflat! Când va fi difuzat noul sezon „Chefi la cuțite”
13:12 - Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță proteste marți la Ministerul Finanțelor: „Ne-a ajuns până la os”
12:57 - Salvamarii, exasperați de turiștii care le ignoră avertismentele: Să aibă grijă de ei și de copiii lor! Ne-am transformat în babysitter?
12:50 - Peste 40 de unități de voluntari, formate în 20 de regiuni din Rusia. Invadatorilor li se promit salarii de sute de mii de ruble
12:35 - Trenurile de mare viteză între Madrid și Barcelona au fost suspendate din cauza unor cabluri furate