Petre Daea: În Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga. La Zimnicea, o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă

Petre Daea: În Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga. La Zimnicea, o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă
Petre Daea a vorbit din nou despre investițiile în reabilitarea sistemului de irigații. Foto: Petre Daea / Facebook

Petre Daea (PSD), ministrul Agriculturii, a anunțat că în judeţele Teleorman, Olt şi Dolj nu mai e apă pentru a iriga deoarece nivelul Dunării a scăzut. Acesta a precizat că, la Zimnicea, o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă. În acest context, Daea a insistat că Programul de Reabilitare a Sistemului de Irigații e un obiectiv prioritar pentru ministerul pe care îl conduce.

Daea: În Teleorman, Olt şi Dolj nu mai e apă pentru irigații

„Din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga!

Din cauza faptului ca nivelul Dunării a scăzut, la stațiile de pompare din amenajările Giurgiu – Răsmirești , SPA Pietrișu, amenajarea Viișoara, SPA Roptoare, SPA Gârla Iancului, amenajarea Olt – Călmățui, SPA Dunărea, amenajarea Terasa Corabia, SPA Celei, stația Vâlcovia, amenajarea Sadova – Corabia, SPA L1, amenajarea Nedeea – Măceșu, SPA1 Nedeea, amenajarea Calafat – Băilești, SPA Basarabi, amenajarea Cetate – Galicea Mare, SPA 1, nu mai există nivel de exploatare.
Apele s-au îndepărtat de țărm, cu toate măsurile luate pentru a draga canalele de aducțiune, nu mai avem apă la prize.

La Zimnicea o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă”, a transmis Petre Daea, pe Facebook.

În schimb, acesta a precizat că în perimetrele în care s-a irigat culturile nu sunt afectate.

Daea, despre investițiile în sistemul de irigații

El a susținut apoi că autoritățile impun un ritm accelerat lucrărilor de reabilitare a sistemului de irigații, iar Ministerul Agriculturii asigură finanțarea.

„Întreruperea pompării apei în sistem o transformam într-o bună oportunitate de executare a lucrărilor în stațiile de pompare și de impermeabilizare a canalelor de aducțiune și distribuție. (…) Îi asigur pe fermieri că lucrările de investiții din infrastructura principală se vor realiza la timp. Bani avem, să nu mai irosim timpul!”, a mai transmis ministrul Petre Daea.

Urmăriți B1TV.ro și pe