În ce stare se află parapantistul care a rămas agățat de cablul telecabinei Kanzel, după prăbușirea de 40 de metri

În ce stare se află parapantistul care a rămas agățat de cablul telecabinei Kanzel, după prăbușirea de 40 de metri
Sursa Foto: Salvamont Poiana Brasov/ Facebook

Un parapantist a suferit un grav accident în timpul efectuării unui salt cu Speed Fly. Acesta a rămas agăţat de cablul tractor al telecabinei Kanzel din Poaiana Brașov.

O echipă a Serviciului Public Local Salvamont Braşov a ajuns la faţa locului. În momentul în care se pregăteau să intervină, însă, aripa parapantistului s-a desprins, iar el a căzut de la o distanţă de aproximativ 40 m. Din fericire, căderea fiind atenuata de aripa şi de stratul de zăpadă.

„O echipă de prim răspuns a ajuns la faţa locului, a evaluat situaţia, fiind pregătită să iniţieze procedurile de evacuare de pe cablu. În momentul începerii procedurilor, aripa parapantistului s-a desprins, acesta căzând o distanţă de aproximativ 40 m, căderea fiind atenuată de aripa şi de stratul de zăpadă.
Imediat s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor, urmând să fie imobilizat şi transportat la baza muntelui, unde un echipaj medical de urgenţă l-a preluat
, transmite Salvamont Poiana Brașov, într-o postare de Facebook.

În ce stare se află parapantistul agătat de cablurile telecabinei Kanzel, după cădere

Victimei i s-a acordat primul ajutor şi a fost transportat la baza muntelui, unde un echipaj medical de urgenţă l-a preluat.
Din prima evaluare medicală efectuată de salvamontiști nu au fost constatate afecțiuni medicale majore care să fie identificabile la un control în astfel de situații, persoană era conștientă, vorbea coerent, prezenta o stare normală și resimţea dureri minore la spate și membre, potrivit Salvamont Brașov.

„Vântul puternic a desprins aripa de pe cablu și parapantistul a căzut. În cădere aripa de speed fly s-a deschis parțial și impreuna cu stratul de zăpadă au reușit sa mai atenueze căderea.
Din prima evaluare medicală efectuata de salvamontiști nu au fost constatate afecțiuni medicale majore care sa fie identificabile la un control în astfel de situații, persoana era conștientă, vorbea coerent, prezenta o stare normala și resimtea dureri minore la spate și membre.
Salvamontiștii au imobilizat victima intr-o saltea cu vacuum și au transportat-o cu targa akja în stațiune pentru a fi preluata de o ambulanta și transportată la spital pentru un control de specialitate.
Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al municipiului Brașov pentru salvarea unei persoane care zbura cu speed fly rămas agățat în cablurile Telecabinei mici din Poiana Brașov între piloanul 3 și pilonul 4 la circa 200 de metri de pilonul 4 și la aproximativ 40 de metri înălțime.
Salvamontiștii vor trebui sa ajungă la pilonul 4, sa urce pe acesta și sa monteze un echipament cu care sa coboare pe cablu pana la locul incidentului, urmând ca acolo sa înceapă recuperarea„, transmite Salvamont România Fanpage.
Ultima oră
01:17 - Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)
00:20 - Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”
00:00 - Florin Cîțu a susținut că decizia renunțării la certificatul verde COVID la locul de muncă i-a aparținut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila
23:53 - Cazul „Novak Djokovic” se repetă și în baschet. Un superstar din NBA, interzis pentru că refuză vaccinul anti-COVID
23:28 - Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an
23:04 - Adrian Câciu: România pregătește impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră e să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar de la 1 ianuarie 2023
22:47 - Mascații au intrat în casele interlopilor Duduianu. 10 suspecți, luați la secție
22:36 - Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri