Încă o persoană a murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: „Noi considerăm că s-a produs o complicație a infecției Covid, dar sigur că acest lucru va fi stabilit de către medicina legală” (VIDEO)

Încă o persoană a murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: „Noi considerăm că s-a produs o complicație a infecției Covid, dar sigur că acest lucru va fi stabilit de către medicina legală” (VIDEO)
FOTO: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Un pacient care fusese transferat din secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța după incendiul care a izbucnit acolo vineri, 1 octombrie, a murit luni seară la Spitalul de Pneumoftiziologie din oraș. „Pacientul nu a prezentat niciun semn clinic de intoxicație cu fum, nu a avut o problemă de deteriorare psihică sau alte motive prin care să leg cauza decesului de ce s-a întâmplat”, a declarat Elena Danteș, medic-șef de secție la unitatea care l-a preluat, într-o intervenție la Știrile B1 TV prezentate de Ștefan Pășcuță.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Încă o persoană a murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, însă medicii spun că ar fi fost vorba de o complicație a COVID-19

„Este vorba de un bărbat de 63 de ani, care a fost preluat de secția noastră în data de 1 octombrie. Pacientul a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (Constanța, n.r.) în data de 22 septembrie, cu o formă severă de COVID, insuficiență respiratorie acută, pneumonie bilaterală virală, obezitate, hipertensiune și gută. Sub terapie maximală, pacientul a avut o evoluție satisfăcătoare, fiind stabilizat în momentul în care a fost preluat de secția noastră. Nu a pus probleme majore pe perioada urmăririi în secție, a fost echilibrat hemodinamic. În cursul zilei de ieri a prezentat un episod hipertensiv moderat, controlat printr-o terapie specifică. În cursul serii, imediat după ora 22, pacientul a făcut un stop cardio-respirator care nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Sinceră să fiu, era un bolnav la care nu ne așteptam să se întâmple acest lucru, pentru că avem bolnavi mult mai gravi pe secție, iar conform procedurilor spitalului a fost preluat de către serviciul de medicină legală, unde se va stabili cu siguranță cauza morții”, a declarat Elena Danteș.

Întrebată dacă este de părere că bărbatul a murit din cauza COVID-19 sau mai degrabă pentru că a fost una dintre victimele incendiului, Elena Danteș a explicat: „Pacientul nu a prezentat niciun semn clinic de intoxicație cu fum, nu a avut o problemă de deteriorare psihică sau alte motive prin care să leg cauza decesului de ce s-a întâmplat. Din punct de vedere clinic, noi considerăm că s-a produs o complicație a infecției Covid, dar sigur că acest lucru va fi stabilit de către medicina legală”.

După incendiul izbucnit vineri la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Raed Arafat a precizat că, cu ocazia controlului din februarie, la unitatea sanitară fusese descoperite mai multe nereguli, inclusiv că nu funcționa instalația de semnalizare a incendiilor. Mai mult decât atât, unitatea nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe