Începerea anului școlar, succes sau eșec? / Klaus Iohannis: „Putem să spunem că începutul acestui an școlar a fost unul bun, cu toate că suntem în plină pandemie” (VIDEO)

Începerea anului școlar, succes sau eșec? / Klaus Iohannis: „Putem să spunem că începutul acestui an școlar a fost unul bun, cu toate că suntem în plină pandemie” (VIDEO)
Foto: presidency.ro

În cadrul conferinței de presă susținute miercuri, ora 18.00, Președintele României a abordat și subiectul începerii noului an școlar.

Klaus Iohannis, despre începerea noului an școlar

Întrebat fiind dacă începutul noului an școlar este considerat un real succes sau un total eșec, șeful statului a precizat:

„Eu consider că a fost un succes. În aceste condiții extrem de dificile, de epidemie, de pandemie, în condițiile în car,e din păcate, nu toate școlile au problemele rezolvate, totuși dacă ținem cont de întreg ansamblul, de zecile de mii de situații care s-au rezolvat, atunci putem să spunem că începutul acestui an școlar a fost unul bun, cu toate că suntem în plină pandemie”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis:Activitatea în școli va fi afectată

La începutul lunii septembrie, Klaus Iohannis afirma că „în situația în care va crește neașteptat numărul persoanelor internate la terapie intensivă s-ar putea apela un timp scurt la motode care au mai fost folosite: învățământul online sau săptămâna altfel, care există ca și structură în anul școlar”.

Cu toate acestea, Klaus Iohannis a subliniat că speră ca lucrurile să nu degeneze atât de mult.

„Eu sper să nu fie cazul să ajungem acolo.”, a mai spus președintele Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă, trăgând din nou un semnal de alarmă cu privire la respectarea tuturor măsurilor de igienă impuse de autoritățile competente.

„Am discutat, evident, și în ultimele zile cu ministrul Sănătății și pe tot parcursul pandemiei. Datele sunt îngrijorătoare și exact din acest motiv eu repet la fiecare apariție publică ca oamenii să aibă grijă, să păstreze distanța, să se spele pe mâini. Este evident că doar aceste lucruri ne protejează și îmi pare rău că trebuie să repet mereu. Dacă nu vreți să ajungeți la spital, feriți-vă de boală. Mască, distanță, igienă”, a punctat Președintele României.

Nelu Tătaru, despre noul an școlar

Ministrul Sănătății a declarat, în contextul începerii noului an școlar în plină pandemie de coronavirus, că speră la o creștere ușor percertibilă a cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor și al profesorilor. De asemenea, ministrul a afirmat că efectele deschiderii școlilor se vor vedea în următoarele săptămâni.

„În prima zi de şcoală, în marea majoritate s-au respectat regulile, după intrarea în curte, spre şcoală. Până la intrarea în curte, înspre şcoală, a fost destul de aglomerat şi am observat că şi în fața şcolilor a fost aglomeraţie. Sper că a fost doar o zi de început în care nu eram obişnuiţi pentru un început de şcoală în acest mod”, a declarat Nelu Tătaru.