Lista noilor măsuri drastice care intră în vigoare de azi în București. Masca va fi obligatorie peste tot

Lista noilor măsuri drastice care intră în vigoare de azi în București. Masca va fi obligatorie peste tot

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a reunit, luni, pentru a stabili noile restricțiile pentru următoarele 14 zile în Capitală, ca urmare a faptului că, duminică, rata de infectare cu noul coronavirusa depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Pe lista de măsuri ce vor trebui respectate în București în rumătoarele două săptămâni se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice.

Noi măsuri de restricție în București. Masca, obligatorie în toate spațiile publice

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a hotărât ca de marţi de se închidă toate instituțiile de învățământ, de stat și private, restaurantele și cafenelele, doar in interior, dar și sălile de spectacole, cinematografele și jocurile de noroc.

„A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole. (…) A fost interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, păstrată pe terase, în exterior, iar pentru cei din interiorul hotelurilor, pensiunilor – doar pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi. A fost interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi pentru jocurile de noroc”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București.

– Începând cu ora 0 în această noapte se suspendă activitatea didactică față în față în școli, licee, inclusiv creșe și universități, timp de 14 zile.

-Cinematografele și sălile de spectacole se închid din 20 octombrie

– Masca devine obligatorie în toate spațiile publice din 20 octombrie

– Interzise resturantele și cafenelele în interior din 20 octombrie

Reamintim că rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în București încă de duminică, iar legislația valabilă pe perioada stării de urgență dă puterea comitetelor județene să adopte restricții timp de 14 zile pentru a scădea rata infectării.

Rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în București

Bucureștiul rămâne pe primul loc întopul infectărilorcu Covid-19. Aproape 600 de cazuri au fost depistate în 24 de ore.

Reamintim că rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în București încă de duminică, iar legislația valabilă pe perioada stării de urgență dă puterea comitetelor județene să adopte restricții timp de 14 zile pentru a scădea rata infectării.

Distribuția cazurilor noi deCOVID-19arată în felul următor: Alba 60, Arad 25, Argeș 46, Bacău 73, Bihor 99, Bistrița-Năsăud 0 Botoșani 36, Brașov 139, Brăila 28, Buzău 23, Caraș-Severin 0, Călărași 22, Cluj 85, Constanța 83, Covasna 2, Dâmbovița 53, Dolj 56, Galați 58, Giurgiu 14 Gorj 14, Harghita 46, Hunedoara 9, Ialomița 13, Iași 125, Ilfov 35, Maramureș 86, Mehedinți 8, Mureș 54, Neamț 21, Olt 82, Prahova 125, Satu Mare 30, Sălaj 26, Sibiu 52, Suceava 38, Teleorman 37, Timiș 66, Tulcea 11, Vaslui 42, Vâlcea 54, Vrancea 9. Municipiul București are 581.

Medicul Radu Țincu: Oricât de multe măsuri ar fi impuse de către autorități avem nevoie de suportul populației

Întotdeauna într-o criză, dar mai ales în una sanitară este nevoie de măsuri, fie ele unele nepopulare, a subliniatRadu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, luni, în direct pe B1 TV, unde a explicat că, de la momentul implementării, noile reguli au nevoie de o perioadă de timp pentru a-și arăta efectele.

„Întotdeauna într-o criză și cu atât mai mult într-o criză sanitară, care are în față un sistem de sănătate cu anumite particularități, așa cum este sistemul sanitar al României, va trebui să luăm niște măsuri. Măsuri care, sigur, ele sunt nepopulare, de multe ori populația n-o să fie încântată de aplicarea unor restricții, însă trebuie să înțelegem faptul că măsurile din momentul în care se implementează este nevoie de o perioadă de timp ca ele să își arate și efectele”, a punctat Țincu.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)