Litoralul românesc, ținta unui nou val de critici! Hotelierii se plâng că nu mai au clienți ca pe vremuri

Litoralul românesc, ținta unui nou val de critici! Hotelierii se plâng că nu mai au clienți ca pe vremuri
Foto: captura video.

Sezonul vacanțelor este în toi. Mii de români și-au luat zilele de concediu și s-au îndreptat către stațiunile preferate din țară și peste hotare. În ciuda așteptărilor, litoralul românesc este gol ca niciodată. Tot mai puțini turiști pot fi zăriți pe plajele din Constanța. Oamenii sunt speriați de prețuri exorbitante și preferă să plece în străinătate.

Tot mai mulți turiști, dezamăgiți de litoralul românesc

După doi ani de pandemie, hotelierii se aștepta la valuri de turiști ca să-și recupereze pierderile cauzate de temuta boală. Spre dezamăgirea acestora, turiștii au luat cu asalt stațiunile din Bulgaria, Grecia și Turcia.

Potrivit digi24, în celebra Mamaia, nici măcar jumătate din camerele de hotel nu sunt ocupate. Mai mulți patroni de pensiuni spun că în plin sezon, au ocupate doar 40 la sută din camere.

Turiștii români și nu numai sunt dezamăgiți de condițiile oferite de litoralul românesc. Oamenii nu sunt mulțumiți de lărgirea plajelor, pentru că barurile și toaletele sunt tot departe. Meduzele și algele, de asemenea, creează un disconfort. Turiștii se plâng de mirosul urât și acuză autoritățile locale că nu se ocupă de curățenia plajelor.

Problema parcărilor în stațiunea Mamaia

În plin sezon estival, stațiunea Mamaia, altădată cea mai aglomerată de pe litoralul românesc, este acum mai mult pustie. Se întâmplă asta din cauza goanei după profit, patronii fixând prețuri mari pentru servicii de calitate mai mult îndoielnică. Deloc o surpriză, românii preferă să meargă în vacanțe în țări ca Bulgaria și Grecia, unde se pot simți mai bine pe bani mai puțini.

Una dintre problemele stațiunii Mamaia ține de parcări. O parcare aici a ajuns să coste 96 de lei/zi. Asta înseamnă că o familie care vrea să petreacă o săptămână trebuie să plătească în plus aproape 700 de lei numai pe parcare.

Prețuri mari îi alungă pe turiști

„Mi se pare exagerat cât se cere pe o cafea, pe o apă. Sunt prețurile foarte mari și de aia oamenii preferă să meargă în altă țară. Pentru o cafea – 20 de lei, pentru un șezlong – 100 de lei mi se pare foarte mult. Am parcat pe trotuar, nu am plătit”, a spus un turist.

Managerii teraselor se așteptau la profituri record vara aceasta, după doi ani de pandemie, dar s-au trezit că, dimpotrivă, au extrem de puțini clienți.

Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa ori a servi o cafea la un restaurant.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:14 - O fată de 17 ani din Teleorman a fost dezbrăcată şi pipăită de ambulanțierul care a venit să o ajute. Mama ei a sesizat poliția
09:07 - Sursele eoliene și solare au generat mai multă electricitate în UE decât gazele naturale. Ember Energy: „Europa a evitat ce era mai rău din criza energetică”
09:04 - Mai bine de jumătate dintre românii din țară sunt inactivi profesional. Doar 16% din populație are studii superioare
08:58 - Coreea de Sud și Statele Unite au răspuns la amenințările Coreei de Nord cu efectuarea unor operațiuni aeriene / A fost folosit un bombardier strategic american și avioane de luptă furtive
08:43 - Arabia Saudită ar fi de acord cu intrarea Rusiei în Confederația Asiatică de Fotbal. Rușii nu exclud o eventuală aderare la AFC
08:41 - Cel care a dus prăjiturile cu marijuana la petrecerea de la Râmnicu Vâlcea a spus că a ales acest cadou pentru că nu a avut bani pentru a cumpăra sărbătoritului un parfum
08:34 - Care este motivul extinderii pestei porcine / Petre Daea: „Este de neconceput să oprim creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei”
08:32 - Mirela Vaida, despre educația pe care o oferă celor trei copii: „I-am învățat întotdeauna să aibă o viață absolut normală, să se comporte ca orice alt copil”
08:28 - Un fost angajat al Facebook acuză aplicația că descarcă în mod intenționat bateriile telefoanelor utilizatorilor
08:26 - Rusia pregătește o ofensivă majoră pentru a marca împlinirea a un an de la lansarea războiului, avertizează Ucraina