Mamaia rămâne goală, din cauza prețurilor foarte mari, turiștii caută alte destinații

Mamaia rămâne goală, din cauza prețurilor foarte mari, turiștii caută alte destinații
Foto: MMA / Radu Vioreanu

Mamaia este una dintre cele mai mari „victime” ale exodului turiștilor, în contextul în care, în plin sezon, multe șezlonguri sunt goale, iar managerii teraselor din stațiune se plâng că au prea puțini clienți.

Prețurile foarte mari din nordul litoralului îi sperie pe turiști și îi trimit în alte stațiuni

Unul dintre motivele pentru care turiștii caută alte variante de petrecere a vacanței este taxa de parcare, care este foarte mare: vizitatorii stațiunii ajung să plătească mai bine de 90 de lei pe zi pentru a-și parca mașina.

Patronii de pe litoral, mai ales de la Mamaia, se așteptau ca vara aceasta să reușească să își recupereze pierderile suferite în timpul pandemiei, dar se pare că planurile le-au fost date peste cap. În Mamaia Nord, șezlongurile sunt mai mult goale, iar turiștii sunt foarte puțini, potrivit TVR.

„Mi se pare exagerat cât se cere pe o cafea, pe o apă. Sunt prețurile foarte mari și de aia oamenii preferă să meargă în altă țară. Pentru o cafea – 20 de lei, pentru un șezlong – 100 de lei mi se pare foarte mult. Am parcat pe trotuar, nu am plătit”, spune un turist.

Foto: Mukul Wadhwa (Unsplash.com)

Și managerii teraselor sunt nemulțumiți. Dacă verile trecute aveau locațiile pline, acum clienții nu se mai înghesuie. „Turiștii nu știu unde sunt, bănuiesc că au plecat în alte țări, este cea mai groaznică vară. Nu e nevoie de rezervare. În alți ani, turiștii stăteau la coadă, ca să prindă un loc la masă”, spune managerul unei terase din stațiune.

Prețuri tot mai mari, turiști tot mai nemulțumiți

Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa ori a servi o cafea la un restaurant.

Odată cu venirea sezonului estival 2022, comercianții de pe litoral au mărit prețurile, o cafea ajungând să coste, în Mamaia, și 20 de lei.

La restaurantul Asylum din Mamaia, prețurile au explodat. Astfel, 2 espresso, o bere, o cafea și două pizza au costat, în total, 215 lei. O sumă enormă, prin comparație cu alte localuri.

Și nu doar suma cerută de local pentru o pizza atrage atenția, ci și prețul berii. Astfel, potrivit bonului fiscal, o bere la 0,33 litri costă nici mai mult, nici mai puțin de 25 de lei, iar o pizza costă chiar și 80 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe