Mai puțină carne și produse de origine animală pe rafturile Lidl / Produsele vegane și vegetariene vor predomina

Mai puțină carne și produse de origine animală pe rafturile Lidl / Produsele vegane și vegetariene vor predomina
Sursa foto: Captură ecran: YT

Numărul produselor din carne de pe rafturile unui mare lanț de magazine din Germania, prezent și în România, vor fi reduse. Produsele vegane și vegetarine vor predomina tot mai mult.

Mai multe produse vegane și vegetariene în schimbul cărnii, pe rafturile unui mare supermarket

Pe rafturile Lidl se vor putea vedea mai multe produse vegetariene și vegane. Gama de alimente fără carne sau alte produse de origine animală este acum imensă – de la alternative la lapte la înlocuitori de carne și la produse de igienă.

Lanțul de magazine vrea să aibă o nouă ofertă și anunță că proporția de proteine animale din gamă va fi redusă. Christoph Graf, un oficial al companiei, spune că acest pas este „fără alternativă”. „Pentru că nu există o a doua planetă”, a mai explicat el la târgul „Green Week” de la Berlin.

De asemenea, Graf crede că acest lucru ar putea deveni un avantaj competitiv pentru companie: „Cred că tânăra generație va fi fericită dacă ne ocupăm de subiect”. El percepe gama modificată ca fiind o „trăsătură de diferențiere”, deși nu se așteaptă la o creștere imediată a vânzărilor, potrivit germany.detailzero.com.

Conținutul de carne trebuie redus semnificativ, la fel și gama de produse de origine animală, întrucât „limitele noastre planetare” trebuie luate în considerare, a mai spus oficialul companiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe