Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)

Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
Foto: Pixabay

Medicul infecționist Cristian Oancea, de la Spitalul Victor Baveș din Timișoara, este de părere că o comunicare foarte bună, bazată de vectori de opinie și personalul din sistemul sanitar ar fi mai eficient ca restricțiile, în stimularea vaccinării anti-COVID din România.

„Cred că factorii de opinie ar trebui să se alieze și să susțină mesajele medicale. (…) Trebuie ca omul să ia decizia în cunoștință de cauză. La o informație medicală apar cel puțin 20 de știri false care contrazic acea informație medicală. Cred că trebuie să mergem de la om la om și să explicăm ce este cu acest proces de vaccinare.

Comunicare, factor cheie în campania de vaccinare

Înainte de a începe vaccinarea, aveam o intenție de 50%, iar vorbind cu oamenii, în spital, am ajuns la o intenție de vaccinare de peste 90%. Cer este că am dus campanii de informare în ceea ce privește procesul de vaccinare în companii, în fabrici, firme private, unde am mers în fața oamenilor și le-am răspuns la întrebări cu subiect și predicat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Credem că o informare corectă, mai ales în zona rurală, ar putea să crească marja de vaccinare”, a explicat medicul Cristian Oancea, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, în direct pe B1 TV.

Oancea: Restricțiile nu își au locul în acest moment

Medicul Cristian Oancea este de părere că restricțiile nu sunt o soluție în acest moment, în campania de vaccinare din România.

Restricțiile nu cred că își au locul în acest moment, chiar dacă valul patru începe să crească. Prima dată ar trebui să încercăm să comunicăm, să ducem informația la oameni și să fie un efort comun al sistemului medical”, a mai adăugat medicul Cristian Oancea.

Ultima oră
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6