Mesaje antivaccinare pe geamul unui autobuz din Iași. Șoferul riscă să rămână fără loc de muncă

Mesaje antivaccinare pe geamul unui autobuz din Iași. Șoferul riscă să rămână fără loc de muncă
Sursa Foto: captura Digi24

Un șofer al Companiei de Transport Public (CTP) din Iași a circulat timp de două zile având lipite mesaje antivaccinare pe parbrizul autobuzului.

„Copiii noștri nu-s cobaii voștri” și „Nu vă vaccinați, o să regretați”, au fost mesajele puse de șofer pe parbiz, în timpul curselor făcute prin oraș.

Purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași, Andreea Barna, a declarat, joi, la Digi 24, că șoferrul a umblat timp de două ore, câteva ore pe zi, cu afișele antivaccinare lipite pe parbrizul mașinii.

Aceasta a precizat că șoferului i s-a atras atentia de catre un revizor de trafic și a fost obligat să elimine pe loc aceste afișe, astfel că a plecat din garaj fără acele mesaje, acestea fiind puse în geam ulterior, pe traseu.

„Mâine (vineri – n.r.) se întrunește Comisia de conciliere din cadrul companiei de transport și va fi dezbătut acest caz și ulterior va fi propusă o soluție și va fi luată o decizie.

Sancțiunile diferă și pleacă de la avertisment, până la desfacerea contractului de muncă. Politica noastră este de a respecta toate legile în vigoare și ceea ce a făcut conducătoul auto contravine politicilor noastre, cu atât mai mult cu cât în regulamentul de ordine interioară este prevăzut faptul că este interzis afișajul de către angajați în mijloacele de transport, dacă acestea nu sunt aprobate”, a declarat la Digi 24 reprezentantul CTP Iași.

Ulterior, șoferul a postat fotografia cu autobuzul ca poză de profil pe rețelele sociale. Fotografia a fost distribuită de peste 700 de ori, în mai puțin de două zile.