Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii din București, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu e definitivă / Politehnica București se ocupă de lansarea postului Euronews România (VIDEO)

Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii din București, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu e definitivă / Politehnica București se ocupă de lansarea postului Euronews România (VIDEO)
Foto: Facebook @ Mihnea Costoiu

Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnica București și fost secretar de stat în Ministerul Educației, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Amintim că Mihnea Costoiu a încheiat acum doi ani un contract cu canalul pan-european de televiziune Euronews. Astfel, Politehnica București se ocupă de lansarea canalului Euronews România. Costoiu a fost secretar de stat și senator PSD între 2012 și 2020. Implicat în proiect este și Gabriel Petrea, tot fost parlamentari PSD. Într-un interviu pentru Pagina de Media, Costoiu a dat asigurări că „nu voi coordona şi nu mă voi implica în proiectul Euronews”. NewsWeek România a scris luna trecută că postul e controlat de un om de afaceri din cercul de interese al premierului maghiar Viktor Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mihnea Costoiu, condamnat de Înalta Curte în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Liliana Năstase, senior editor B1 TV, a explicat că este vorba despre o decizie în primă instanță, care poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Verdictul a venit după aproape patru ani de judecată.

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată pe Mihnea Costoiu în martie 2018, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. El a fost acuzat că, în 2009, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educației, a semnat un document care a adus statului român un prejudiciu de 10,9 milioane euro, prin înstrăinarea bazei sportive școlare Cutezătorii, amintește Edupedu.ro.

Mihnea Costoiu este rectorul Universității Politehnice București, fiind la al treilea mandat în această funcție. El a fost senator PSD în perioada 2014-2020, iar între 2012 și 2014 a ocupat poziția de Ministru Delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică.

Urmăriți B1TV.ro și pe