Ministrul de Interne, Marcel Vela, apel către români, de 1 mai: „Haideți să avem un comportament corect. Trebuie să mai rezistăm puțin pentru o perspectivă optimistă” (VIDEO)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, apel către români, de 1 mai: Haideți să avem un comportament corect. Trebuie să mai rezistăm puțin pentru o perspectivă optimistă (VIDEO)

Cu ocaia zilei de 1 mai ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a publicat un apel pe Facebook, în care îi îndeamnă pe români să respecte restricțiile impuse pentru răspândirea COVID-19. Ministrul precizează că deși toți ne-am făcut planuri de 1 mai și am dori să fim alături de cei apropiația acest luru nu se va putea întâmpla în condițiile în care în România sunt încă în vigoare prevederile ordonanțelor militare. Prin urmare, românii vor trebui să se conformeze prevederilor acestora în continuare.

„Dragii mei, astăzi este 1 Mai. Avem o zi superbă cu mult soare, deși se anunțau ploi și vijelii. Urmărind jurnalul de știri din această dimineață am văzut în Vama Veche un răsărit superb, dar era un răsărit singur. M-a impresionat un DJ care prin muzica lui făcea să răsune plaja printre pescăruși și valuri, spunând câteva cuvinte deosebite: „Acum este așa, dar avem tot timpul din lume ca apoi să ne bucurăm de fiecare răsărit”.

Cu toții ne-am făcut planuri de 1 Mai. Ne vedeam lângă cei dragi, la munte, la mare, la distracții, la grătare. Oricum, dar nu așa. Ca întotdeauna, viața ne-a oferit imprevizibilul și ne-a adus aici în mijlocul unei pandemii globale”, spune ministrul de Interne în mesajul video publicat pe Facebook.

Totodată, Marcel Vela a ținut să le mulțumească anagajaților din MAI care se vor afla la datorie în perioada zilelor de 1, 2 și 3 MAI pentru a veghea că reglementările în vigoare sunt respectate.

“Aș dori să să-i salut pe colegilor mei din Ministerul Afacerilor Interne care sărbătoresc 1 Mai prin muncă. Încă de la prima oră sunt la datorie și verifică dacă sunt respectate regulile care sunt menite să ne protejeze. Așa cum am mai spus am suplimentat efectivele din teren pentru a preveni posibile riscuri pentru că vreau să fim cu toții bine. Vreau să știu că vom fi cu toții bine. Vreau să știu că vom fi sănătoși, departe de acest virus invizibil și agresiv”, a spus Marcel Vela.

Acesta a făcut un apel în încheiere către români, să aibă un comportament corect pentru a avea o perspectivă optimistă privind evoluția pandemiei de COVID-19 în România.

“Am spus că vin doar cu o rugăminte, dar de fapt mai am încă una și promit că este ultima pentru ziua de astăzi. Haideți să avem un comportament corect. Trebuie să mai rezistăm puțin pentru ca apoi să avem o perspectivă optimistă.

Aș vrea să le mulțumesc și reporterilor care prin live-urile lor au făcut astăzi un lucru extraordinar: ne-au adus mai aproape marea”, a declarat Marcel Vela, într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.