Minivacanţa de Sfânta Maria aduce pe litoral 200.000 de turişti. Cât costă un pachet de trei nopţi de cazare

Minivacanţa de Sfânta Maria aduce pe litoral 200.000 de turişti. Cât costă un pachet de trei nopţi de cazare
Foto: Administrația Națională ”Apele Române”

Operatorii din turism spun că urmează cel mai aglomerat weekend de pe litoralul românesc. Va fi un weekend prelungit deoarece ziua de luni, 15 august, este liberă.

După data de 15 august tarifele intră într-o curbă descendentă

Hotelurile din staţiunile de la Marea Neagră vor fi ocupate aproape în totalitate la finalul acestei săptămâni, când vom avea un weekend prelungit datorită zilei libere de Sfânta Maria (15 august), susţin cei de la Litoralulromanesc.ro pentru Adevărul.

Operatorii din turism spun că sunt aşteptaţi pe litoral aproximativ 200.000 de turişti.

Preţul pentru un pachet turistic ce include trei nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele din staţiunea Jupiter porneşte de la 1.062 lei/camera dublă. Acelaşi pachet, dar în staţiunea Mamaia, costă 960 lei/camera dublă.

La un hotel de patru stele din Eforie Nord, trei nopţi de cazare cu mic dejun costă 1.650 lei/camera dublă, iar tariful pentru un pachet all inclusive, cu trei nopţi de cazare, tot în Eforie Nord, la un hotel de patru stele este 2.397 lei/camera dublă.

Staţiunea Mamaia, care începuse cu stângul acest sezon estival, este din nou solicitată de turişti. Cererea a crescut mai ales după ce, pe de o parte, autorităţile au decis să reducă semnificativ taxa de parcare, iar, de cealaltă parte, operatorii din turism au venit cu oferte speciale la cazare, masă, închirieri de şezlonguri etc.

După data de 15 august, care este vârful sezonului estival, tarifele intră într-o curbă descendentă până la finalul lunii, când va fi lansat programul Litoralul pentru Toţi, cu preţuri ce pornesc de la 70 lei/camera/noapte.

Urmăriți B1TV.ro și pe