Nelu Tătaru, despre începerea anului universitar: Nerespectând regulile putem să ne așteptăm și la o creștere mai mare de cazuri (VIDEO)

Nelu Tătaru, despre începerea anului universitar: Nerespectând regulile putem să ne așteptăm și la o creștere mai mare de cazuri (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, în contextul începerii anului universitar, că vor crește cazurile de infectare cu noul coronavirus dacă nu se vor respecta regulile impuse în facultăți pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

”Noi am avut discuții și cu universitățile și cu consiliul rectorilor. Sunt niște activități care se desfășoară într-un concept de descentralizare și autonomie universitară, făcând împreună cu INSP-ul și Ministerul Educației acele reguli care trebuie păstrate în universități, în cantine și în cămine. Noi ar trebui să ne pune, totuși, întrebarea cum să facem să nu ajungem la 2000 de cazuri, nu ce vom face dacă ajungem la 2000 de cazuri. Aceste reglementări sunt cele care fac ca riscurile să fie cele mai mici și să putem avea doar o creștere ușoară, progresivă. Să mergem sau să rămânem la agel registru de până în 2000 de cazuri sau menținut acel platou de 1500 – 1600. Dacă respectăm acele reguli putem rămâne la acest registru al cazurilor noi de la o zi la alta, nerespectând regulile putem să ne așteptăm și la o creștere mai mare de cazuri”, a afirmat ministrul, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în România

Amintim că România înregistrează un nou record negativ în privința infecțiilor cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică (GSC) a anunțat luni, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.271 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 6.162 de teste. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțat pentru o zi de luni, în condițiile în care este cunoscut faptul că duminica sunt prelucrate foarte puține teste și, prin urmare, în zilele de luni, numărul cazurilor anunțat este unul mai mic.

Totodată, autoritățile anunță un record negativ în privința pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. 557 de persoane diagnosticate cu COVID-19 se află, în prezent, la ATI. Asta în contextul în care România dispune de puțin peste 1.000 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților infectați cu coronavirus și aflați în stare gravă. De asemenea, de duminică până luni, 30 de persoane infectate cu coronavirus au decedat. Aceste date vin în contextul în care în urmă cu exact două săptămâni a început noul an școlar.

Nelu Tătaru, despre numărul de cazuri de COVID-19: „Sunt cazuri care se regăsesc în comunități”

Ministrul Sănătății a făcut declarații despre numărul mare de cazuri de COVID-19 din România, înregistrat la două săptămâni după începerea școlii, acesta spunând că anumite lucruri care nu se respectă.

„Suntem la un număr de aproape 124 de mii de români infectați, aproape 100 de mii de români vindecați, dar și 557 de români în terpaie intensivă. Evaluăm fiecare județ în parte, observăm că tot ce înseamnă Brașov, Prahova, Iași sau Vaslui au un număr crescut de peste 80 de cazuri pe zi, cu Bucureștiul la peste 200 de cazuri. Sunt cazuri care se regăsesc în comunități, iar faptul că ele sunt în comunități de bătrâni, în spitale sau în comunități pentru persoanele neuro – psihice, ne face să înțelegem că sunt anumite lucruri care nu se respectă”, a menționat el.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări